Evenimentul Zilei > International > Atentat cu bombă dejucat în Germania. Trei irakieni arestați. De unde își procurau dispozitivele de aprindere
Atentat cu bombă dejucat în Germania. Trei irakieni arestați. De unde își procurau dispozitivele de aprindere

Atentat cu bombă dejucat în Germania. Trei irakieni arestați. De unde își procurau dispozitivele de aprindere

Miercuri dimineaţă, în nordul Germaniei, au fost arestaţi trei refugiaţi irakieni, potrivit Agerpres. Motivul reținerii ține de faptul că cei plănuiau, așa cum bănuiesc anchetatorii, un atentat cu bombă.

Potrivit Spiegel, anchetatorii au descoperit că bărbaţii arestaţi descărcaseră de pe internet instrucţiuni pentru fabricarea bombelor, începuseră să colecteze material explozibil de la artificii şi comandaseră dispozitive de aprindere din Marea Britanie.

Publicaţia citată afirmă că unul din suspecţi a vorbit despre planuri de a ucide cât mai mulţi "necredincioşi, însă nu copii". Poliţia federală a confirmat că în jurul orei 6 s-au deschis "proceduri de anchetă" în landul Schleswig-Holstein. Au fost implicate unităţi din mai multe servicii, inclusiv din alte landuri, şi s-a făcut apel şi la forţe speciale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.