Evenimentul Zilei > Actualitate > Atentat ARMAT la Timișoara. Zaher Iskandarani acuzat de verișorul spu că ar fi ordonat UCIDEREA sa.
Atentat ARMAT  la Timișoara. Zaher Iskandarani acuzat de verișorul spu că ar fi ordonat UCIDEREA sa.

Atentat ARMAT la Timișoara. Zaher Iskandarani acuzat de verișorul spu că ar fi ordonat UCIDEREA sa.

Verișorul lui Zaher Iskandarani, personaj dat în urmărire internațională, care trăpiește de ani buni în Liban, țară cu care România nu are tratat de extrădare, a fost victim unui atac armat, miercuri seara. Bărbatul, Faadi Jamil, se afla în calera Tprontalului când s-a tras asupra sa. Au fost douăî focuri de armă, a declarant acesta polițiștilor.

Gloanețele au lovit portiera mașinii sirianului. „Când am auzit prima pocnitură nici nu mi-am dat seama ce se întâmplă. S-au mai tras două focuri de armă care au lovit în portiera mașinii. A vrut să tragă în cap când a tras în geamul din față, dar din cauza foliei și a întunericului nu cred că a văzut bine. Am avut noroc. Erau una sau două persoane. Cel care a tras era pe jos. În apropiere este o alee întunecată. Am spus și anchetatorilor că singurii pe care îi bănuiesc sunt Zaher Iskandarani și fiul lui, Rami. Am cu aceștia procese”, a spus Faadi Jamil pentru PRESSALERT.ro. Rănit de unul dintre gloanțe la mână, sirianul susține că atentatiul de miercuri vine ca urmare a faptylui că nu s-a reulșit asasinarea sa în noaptea de Revelion. În seara zilei de 31 decembrie 2016 doi indivizi mascați au tăiat cablurtile de alimentare a camerelor de supraveghere din imobilul în care locuiește Faadi Jamil, de pe bulevardul Revoluției din decembrie 1989 din Timișoara.

Camerele i-au surprins pe cei doi bărbați iar acum poliția face cercetpări pentru identificarea lor.

”Singurii pe care îi bănuiesc sunt Zaher Iskandarani și fiul lui, Rami”

Cel acuzat că ar fi comandat omorul, Zaher Iskandarani este dat în urmărire internațională de Poliția Română, de câiva ani, după ce Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare, alături de alţi doi cetăţeni arabi, şi la  plata sumei de 1,8 milioane de lei plus dobânzile legale către ANAF.

Supranumit "Prinţul Banantului", el a fost acuzat de contrabandă cu ţigări, constituire de grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. Zaher Iskandarani a plecat din țară cu câteva zile înaintea de pronunșțarea sentinței Curții de Apel București. El a fost fotografiat lunile trecute bându-și cafeaua pe o terasă din Liban.