În urmă cu 30 de ani, semnalul a două televiziuni din SUA a fost deturnat, iar în locul programelor obişnuite a fost rulat un clip video bizar în care apărea un bărbat cu o mască a personajului Max Headroom pe faţă. Cele două staţii vizate au fost WGN şi WTTW din Chicago. Cei care s-au aflat în spatele incidentului nu au fost prinşi.

Primul “hacking” al unei emisiuni TV a avut loc la aproximativ ora 21:14, în timpul unei știri difuzate pe televiziunea WGN. Intrusul a apărut pe ecran timp de aproximativ 20 de secunde, înainte ca WGN să recâștige controlul. Era vorba de nişte ştiri sportive, care, la un moment dat, au fost înlocuite cu un fundal distorsionat, cu tremurături, cu un bâzâit de rău augur și cu fața unei persoane cu o mască Max Headroom și ochelari de soare. Intrusul dansa, neexistând niciun alt sunet, cu excepția unui bâzâit.

Cel de-al doilea “hacking” a avut loc pe postul WTTW, în jurul orei 23:15 în aceeași noapte, atunci când se difuza un episod din “Doctor Who”.  De data aceasta hackerul a reuşit să deturneze vizionarea filmului pentru mai mult de un minut. Hackerul purta aceeași mască Max Headroom și ochelari de soare. El a început să geamă, să țipe, să râdă şi să rostească fraze aleatoare, ca de exemplu “Am furat CBS-ul” sau “Încă îl văd pe X”, titrează lovendal.ro.
Un alt incident, destul de asemănător a fost în Anglia, în 1977 unde  semnalul televiziunii ITV Southern Television a fost deturnat şi a fost transmis un mesaj de la „Asociaţia Intergalactică”.

"Frecvenţa sonoră respectivă a început fix la ora 17:10. şi a durat aproximativ 6 minute. O agenţie guvernamentală din Marea Britanie a încercat fără succes să blocheze semnalul respectiv. La scurt timp după aceea, atât postul de televiziune respectiv, cât şi Poliţia au primit mii de apeluri telefonice. Ulterior, autorităţile şi-au cerut de 3 ori scuze pentru această întrerupere, calificând mesajul drept o banală transmisiune pirat sau chiar o farsă, dar cu toate acestea, până în prezent sursa enigmatică a acelei „farse” nu a putut fi niciodată identificată".

 
„Toate armele voastre ale răului trebuie înlăturate… Aveţi la dispoziţie puţin timp pentru a învăţa să trăiţi împreună în pace”, era mesajul. Mulţi oameni chiar au crezut că am fost contactaţi de extratereştri care ne-au transmis un avertisment.
 

Citește și: