Editura Evenimentul si Capital

De ce ATACĂ UDMR harta ROMÂNIEI MARI

Autor: | | 3 Comentarii | 998 Vizualizari

Organizaţia UDMR din Odorheiu Secuiesc acuză Ministerul Educaţiei Naţionale că aplică standarde duble când consideră drept manifestare politică separatistă şi condamnă faptul că elevii Liceului de Artă „Palló Imre” au desenat în curtea şcolii harta Ungariei Mari, dar nu se opune hărţilor României Mari care includ şi Basarabia, folosite de şcolile româneşti ca element vizual al Centenarului.

Luarea de poziţie a organizaţiei UDMR a fost prezentată în ediţia de vineri a cotidianului transilvănean „Krónika”. Potrivit organizaţiei, Ministerul Educaţiei Naţionale doreşte să sancţioneze conducerea şi pe profesorii Liceului de Artă „Palló Imre” pe baza unor acuzaţii false şi total nefondate.

UDMR consideră, potrivit agenției maghiare de presă MTI, citată de Rador, măsura luată de minister ca fiind un atac împotriva maghiarilor din Transilvania şi împotriva municipiului Odorheiu Secuiesc.

„Noi respingem ferm ideea că cineva ar fi comis acte separatiste în Odorheiu Secuiesc şi luăm la cunoştinţă cu regret faptul că, în anul Centenarului, elita românească din Bucureşti dă dovadă, din nou, de un comportament şovin. Ne opunem folosirii standardelor duble, pentru că în multe şcoli, pe documentele oficiale, printre elementele vizuale ale anului centenar, apare şi harta României Mari, împotriva căreia Ministerul Educaţiei Naţionale nu are deloc obiecţii” – se arată în comunicat.

Organizaţia UDMR a subliniat că dimensiunea geografică a Ungariei înainte de Trianon este un fapt istoric, la fel cu cel al României Mari dintre cele două războaie mondiale. Organizaţia a precizat că susţine pe deplin Liceul de Artă „Palló Imre”, conducerea acestuia şi pe profesorii săi. Corpul de Control al Ministerului Educaţiei Naţionale a verificat circumstanţele în urma cărora elevii liceului de artă din Odorheiu Secuiesc, împreună cu elevii de la şcoala înfrăţită din Ungaria, au desenat în curtea liceului harta Ungariei Mari, în data de 4 iunie, cu ocazia Zilei Solidarităţii Naţionale. Corpul de Control a constatat că responsabili sunt profesorii şi conducerea liceului, care au participat la program, prin faptul că au implicat elevii în activităţi politico-separatiste, şi a considerat că desfăşurarea acestor activităţi într-o unitate de învăţământ preuniversitar din România nu este nici morală, nici legală. Corpul de Control a recomandat Inspectoratului Şcolar ca la evaluarea performanţei directorului şi a directorului adjunct să ia în considerare faptul că au permis elevilor să participe la un eveniment cu caracter politic-separatist. Corpul de Control a sugerat de asemenea ca Inspectoratul Şcolar să oblige Consiliul Director al liceului să ia măsuri disciplinare împotriva profesorilor implicaţi.

Ei sunt romanii care au PENSII COLOSALE! Pensionarii acestia iau 17.933 de lei LUNAR

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI