Un angajat al unei grădini zoologice a fost spitalizat după ce a fost mușcat grav de o cămilă. Astfel de atacuri înfiorătoare ale animalelor sălbatice nu sunt o raritate.
Atacuri de groază cu fiare sălbatice la zoo! Un bărbat de 54 de ani a fost spitalizat după ce a fost mușcat de față de către o cămilă. Este vorba de un angajat al Grădinii zoologice din Perleberg, nordul Germaniei, oraș situat între Berlin și Hamburg.
Atacuri la zoo: Germanul a fost mușcat de față
Acesta curăța cușca cămilelor și hrănea unul dintre animale când unul dintre ele s-a întors și l-a atacat subit. Îngrijitorul a fost mușcat serios de față, provocându-i mai multe răni, au declarat sursele de poliție. Bărbatul, al cărui nume nu a fost dat publicității, este internat la spitalul local.
Grădina zoologică respectivă este închisă momentan din cauza restricțiilor impuse în Germania din cauza pandemiei. Din nefericire, astfel de atacuri ale animalelor de la zoo nu sunt rare. În decembrie 2019, un îngrijitor din Pakistan a fost atacat de un leu în fața turiștilor, printre barele cuștii, în timp ce îl hrănea. El s-a luptat timp de aproape un minut să scape din colții animalului. A fost grav rănit și a trebuit spitalizat. În 2018, în Africa de Sud, un bărbat fost atacat de un leu, după ce a intrat fără protecție în spațiul amenajat în care animalul trăia, într-o rezervație privată.
Fiare sălbatice la zoo: grădina zoologică unde în cușcă stau oameni
Însă există și situații inverse, în care oamenii iau locul animalelor. Acum câțiva ani a făcut senzație o stire despre o grădină zoologică din China, care oferă vizitatorilor săi senzaţii tari.
La grădină zoologică Lehe Ledu din oraşul Chongqing, vizitatorii stau în cuşti mari, permițându-se animalelor să se apropie de ei periculos de mult. Fiarele sunt lăsate libere în incintă. Vizitatorii sunt practic atacaţi de animale, dar totodată protejaţi de cuşcă, observând modul în care animalele se comportă în mediul lor, scria Daily Mail în 2016. Cu ajutorul cuştii mobile, vizitatorii sunt plimbaţi prin grădina zoologică, pentru a observa cât mai multe specii. Vizitatorii mai curajoşi pot chiar să hrănească animalele, oferindu-le bucăţi de carne printre gratiii. Proiectul a fost lansat în 2015 şi se bucură de un succes uriaş.
Sursa: Sky News