Clădirea în care se află Bursa din Pakistan a fost ţinta unui grup de terorişti luni, 29 iunie, în oarşul Karachi.

Orașul din provincia Sindh are aeroport şi port la Marea Arabiei şi este cel mai important centru industrial, comercial și financiar al țării.

În urma atacul Bursei din Pakistan, forţele de ordine au raportat „cel puțin nouă morți” din cauza focului deschis de cei patru terorişti.

Odată ajunşi la bariera din faţa Bursei, atacatorii au coborât, au aruncat o grenadă şi au început să tragă la întâmplare cu puştile AK 47.

Conform primelor informaţii, teroriştii erau îmbrăcaţi în uniforme asemănătoare cu acelea ale poliţiei locale.

În urma atacului, se pare că unul dintre atacatori a reuşit să intre în clădirea din Karachi. Alertate, forţele speciale au intervenit în scurt timp.

În cele din urmă, grupul de terorişti a fost lichidat, iar schimburile dure de focuri au semănat panica printre locuitorii din zonă.

Un ofițer de poliție și un agent de pază staționat în afara clădirii au fost printre primii vizaţi de sângerosul atac.

În cele din urmă, cel puțin patru agenţi de securitate și un ofițer de poliție au fost uciși în atac, relatează Geo TV.

În prezent, forțele de poliție au sigilat zona și au reușit să evacueze oamenii care lucrează în interior.

Vizibil afectat din cauza celor întâmplate, Abid Ali Habib, directorul Bursei din Pakistan, a declarat:

„Au fost patru atacatori care au venit din parcare, au aruncat o grenadă la intrarea principală a KSE și apoi au început să tragă la întâmplare.”

În afară de alte „arme sofisticate” aflate în dotarea teroriştilor, aceştia au mai avut şi o pungă cu explozibili, pe care probabil intenţionau să-i detoneze în interiorul clădirii.

Un alt funcționarul bursier, Faruh Khan a declarat: „Au fost opriți la poartă de agenţi și de oficialii poliției, care au răspuns eficient și au adus situația sub control. Cu toate acestea, a fost un atac foarte grav și nefericit”.

El a spus că din fericire, mulți colegi de-ai săi nu au fost prezenţi în birouri din cauza pandemiei de coronavirus.

sursa: The Sun