Evenimentul Zilei > Politica > ATAC la PSD din cauza JAFULUI de la pensii
ATAC la PSD din cauza JAFULUI de la pensii

ATAC la PSD din cauza JAFULUI de la pensii

Cristian Bușoi, președintele PNL București și europarlamentar PNL, atacă noul guvern Tudose și modificările fiscale pe care acesta le pregătește.

Cristian Bușoi atrage atenția că Liviu Dragnea are nevoie de mai mulți bani pe care dorește să îi obțină prin schimbările fiscale pe care le pregătește, fără a oferi garanții că statul va restitui contribuțiile la fondul de pensii și alte fonduri pe care dorește să le naționalizeze, informează psnews.ro.

„Schimbarile fiscale surpriză, fără consultare publică, sunt un semnal major de instabilitate şi de lipsă de direcţie ale dlui Dragnea care bâjbîie disperat după bani.

Faptul că au fost luate peste noapte nişte decizii ca desfiinţarea cotei unice, punerea unor noi taxe, naţionalizarea pilonului II de pensii, arată  un viraj în „u” în economie, după o criză politică care a ţinut România suspendată.

Înţelegem un singur lucru : că Liviu Dragnea şi tabară domniei sale din PSD are nevoie de mult mai mulţi bani, ca să acopere tot ce a promis şi în alegeri, dar şi cu ocazia schimbării guvernului, pentru că un partid mare ca PSD este greu de mulţumit numai cu promisiunea celor 30 de miliarde credite de angajament a dnei Shhaideh.

Măsurile fiscale surpriză al guvernului Tudose sunt măsuri împotriva mediului privat. Desfiinţarea cotei unice şi înlocuirea un impozitul progresiv pe venit, la fel ca şi introducerea unor noi taxe, ca taxa de solidaritate, nu face decât să mute pe umerii mediului privat toată povara cheltuielilor mari cu creşterile de salarii susţinute de PSD.

Iar decizia desfiinţării pilonului doi de pensii este o lovitură pentru credibilitate statului. Cine poate oferi garanţia în aceste condiţii, că statul –  care aleargă disperat să se împrumute cel puţin câte un miliard de euro pe lună în ultimele 6 luni – va restitui contribuţiile ?

Toate acestea sunt acţiuni disperate ale unei majorităţi politice care a pierdut controlul jocului şi care aruncă cu bani pentru a-şi satisface clientela şi pentru a-şi achita minciunile electorale”, comunică Cristian Bușoi.