Atac masiv al Rusiei. Un elicopter NATO, ținta loviturilor
- Mădălina Sfrijan
- 5 decembrie 2024, 17:02
O navă de marfă rusă a tras un asupra unui elicopter militar german în Marea Baltică. Aparatul se zbor al NATO a fost ținta trupelor lui Putin, după ce tensiunile dintre cele două puteri au atins un prag record. Ministrul german al apărării și-a exprimat îngrijorarea în acest sens.
Trupele lui Putin au tras asupra unui elicopter NATO
Rusia face un pas îngrijorător în contextul conflictului cu țările vecine. Oficialul german atrage atenția asupra „comportamentului provocator clasic, care este cunoscut din vremea Războiului Rece”, a declarat ministrul Apărării Boris Pistorius.
Conform informațiilor apărute în spațiul public, incidentul s-a petrecut săptămâna trecută. Implicat în acest sens a fost echipajul unei nave de marfă rusești, care a tras asupra unui elicopter german, fără a-l lovi.
Nu au existat victime
Pistorius nu a intrat în detalii despre incident, dar menționat că nu au existat victime.
„În acest caz nimeni nu a fost rănit și nimeni nu a fost în pericol. Am avut în mod repetat incidente în Marea Baltică în care s-a dovedit că navele rusești trăgeau focuri de avertizare în aer sau în apă”, a mai spus el.
Oficialul a subliniat că„nu poate exclude posibilitatea ca astfel de incidente să conducă la escaladare directă”.
„Ei raportează aceste incidente, răspund cu măsuri de desescaladare și nu se lasă implicați”, a adăugat el.
Tensiunile din zona Mării Baltice au fost amplificate recent. De altfel, cablurile de date submarine au fost tăiate, suspiciunea căzând asupra unei nave chineze.
Elicopter NATO, țintă a Rusiei
Ministrul de Externe Annalena Baerbock a făcut, de asemenea, aluzie la cel mai recent incident în comentarii de miercuri în care s-a referit la „elicoptere din Germania care au fost împușcate brusc de tancuri”.
Germania este al doilea cel mai mare furnizor de ajutor militar al Ucrainei. Oficialii din acest stat au tras în mod repetat un semnal de alarmă privind„războiul hibrid” al Rusiei.
NATO și-a intensificat acțiunile de supraveghere în Marea Baltică, în încercarea de a a preveni atacurile hibride asupra conductelor.