Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac mafiot în Craiova. Interlopii i-au dat foc la casă pentru o datorie la poker
Atac mafiot în Craiova. Interlopii i-au dat foc la casă pentru o datorie la poker

Atac mafiot în Craiova. Interlopii i-au dat foc la casă pentru o datorie la poker

O familie din Craiova trece prin clipe de coșmar după ce mafioții i-au amenințat și le-au dat foc la casă. Totul a pornit de la o datorie de la poker.

Casa unei familii din Craiova a fost atacată, în noaptea de joi spre vineri, cu bombe artizanale. Două cocktailuri Molotov au fost aruncate prin geamurile locuinței. Agresorii încercau să recupereze o datorie de 30 mii de lei de la un joc de cărţi, povestesc victimele. Poliție face anchetă, scrie Cancan.

Potrivit victimelor, problemele ar fi început în noiembrie, când un adolescent de 18 ani a mers într-un bar din Craiova, unde a fost convins de mai mulți bărbați să joace poker cu ei, deşi el nu avea bani.

„Eu spun: nu joc că nu am bani. hai, bă, joacă, iți dăm noi!. M-au pus la masă, mi-au dat jetoane, am jucat cu ei .Am crezut că jucăm prietenește, pe jetoane .M-am jucat, am plecat, iar a doua zi mă sună că sunt dator la ei 300 milioane:să ne dai banii. Eu am zis că de unde să le dau bani, că ei mi-au dat jetoane. După aceea, în fiecare zi mă sunau și mă amenințau”, a declarat Ionuț, adolescentul de 18 ani.

Rudele tânărului susțin că amenințările telefonice s-au transformat în acte de violență. Potrivit bunicului lui Ionuț, în 1 decembrie, mai mulți indivizi ar fi venit peste ei acasă și i-ar fi amenințat că, dacă nu le dau cei 30 de mii de lei pe care băiatul i-ar datora de la poker, vor omorî întreaga familie. Bărbatul spune că le-a explicat că nu are bani, dar că, de sărbători, părinții adolescentului, plecați la muncă în străinătate, se vor întoarce și vor plăti.

Peste câteva zile, însă, două bombe artizanale au trecut prin geamurile casei.

„În data de 1 decembrie m-am pomenit cu niște indivizi la poartă. Foarte mulți. Au intrat în curte, peste mine în casă, eu am ieșit la ușă și, cunoscând pe unul din ei, l-am băgat în casă. Ei, înainte il terorizau pe nepotul meu că avea sa le dea 300 milioane și eu nu știam nimic. (…) Au spus că dacă nu le dăm 300 milioane îmi omoară familia și pe nepot. I-am întrebat: … În fine, i-am calmat și au plecat. La ora 2.28, azi-noapte mi-au dat foc. Au venit cu sticle incendiare și mi-au dat foc”, povestește Marian Georgescu, proprietarul casei incendiate.