Evenimentul Zilei > Politica > ATAC la Kovesi din INTERIORUL grupului „Noi suntem STATUL”. „Sunt DEZAMĂGIT!”
ATAC la Kovesi din INTERIORUL grupului „Noi suntem STATUL”. „Sunt DEZAMĂGIT!”

ATAC la Kovesi din INTERIORUL grupului „Noi suntem STATUL”. „Sunt DEZAMĂGIT!”

Legăturile între înalții demnitari ai României care au constituit grupul “Noi suntem statul”, denumire căpătată după dezvăluirile EVZ, se află la răscruce de drumuri.

Președintele Liviu Dragnea, unul dintre apropiații Laurei Codruța Kovesi în timpul petrecerilor organizate în locațiile de protocol (descrierea scenei memorabile dintre șefa DNA și președintele PSD), a avut o ieșire lipsită de diplomație în momentul în care a fost întrebat de Laura Codruța Kovesi, care a scăpat de urmări după ce s-a constat că a încălcat Constituția.

Dragnea a lăsat de înțeles că decizia lui Tudorel Toader de a nu solicita revocarea din funcție a șefei DNA a venit din culisele politicii.

Extrem de nervos, Dragnea a răspuns iritat în momentul în care a fost întrebat de o eventuală întîlnire între ambasadorul SUA la București și Tudorel Toader, întîlnire care a salvat scaunul Laurei Codruța Kovesi. ”O fi avut întâlniri, nu o fi avut, nu știu”.

Inițial, Tudorel Toader ar fi trebuit să prezinte raportul luni, dar dimineață a anunțat că prorogă termenul cu două zile.

Tot luni, la amiază, la ministerul Justiției a venit ambasadorul SUA,  Hans Klemm. La scurt timp după întâlnirea cu ambasadorul SUA, la Ministerul Justiției a venit și Laura Codruța Kovesi, șefa DNA exprimînd, la ieșire, siguranță de sine și încredere în viitorul său.

“Eu am spus de multe ori în toate aparițiile mele publice că voi susține decizia ministrului dacă era argumentată. Din păcate, nu a fost argumentată. Ori era o argumentație care ne spunea tuturor de cetrebuie ținuți în funcție, ori era un raport prin care ne explica de ce trebuie revocați din funcție.

Am o nemulțumire. Mă interesează prea puțin dacă rămân cei doi procurori în funcție, dar nu mi s-a părut un raport justificat.

Ieri am fost foarte dezamăgit. Nu am vrut să ies până astăzi. O fi avut întâlniri, nu o fi avut, nu știu”, a spus Liviu Dragnea.

De asemenea, întrebat dacă PSD și el personal își asumă raportul elaborat de Tudorel Toader, Liviu Dragnea a răspuns tranșant: ”Nu-mi asum”.

Totodată, Liviu Drangea a ironizat ultima parte a raportului, cea în care ministrul Justiției anunță că procurorii șefi rămân sub monitorizare: ”Da, și observ că nu mai pot de frică”.