FBI-ul, atacat de Anonymous. VEZI ce i-a înfuriat pe hackeri

FBI-ul, atacat de Anonymous. VEZI ce i-a înfuriat pe hackeri

Grupul de hackeri Anonymous a reuşit, miercuri seara, să organizeze un atac informatic fără precendent asupra site-urilor FBI-ului, Departamentului de Justiţie şi a unor instituţii americane din domeniul muzical şi al copyright-ului, potrivit businessinsider.com.

Pentru a-şi duce planul la bun sfârşit, a fost nevoie de intervenţia coordonată a 5.600 de hackeri. Atacul vine ca urmare a deciziei FBI de a închide cel mai mare site de sharing - megaupload.

Potrivit reporterilor businessinsider.com, atacurile informatice au fost puse la punct cu ajutorul Internet Relay Chat, un program de comunicare rapidă pe internet, ce permite utilizatorilor să-şi păstreze anonimatul.

Unul dintre hackerii Anonymous a declarat, pentru businessinsider.com, că atacul a fost lansat din cauză că "închiderea megaupload a fost încă o tentativă nereuşită de a lupta împotriva pirateriei. Arestând administratorul unui site pentru că utilizatorii lui au postat materiale aflate sub incidenţa legii copyright-ului este strigătoare la cer. Din cauza acestor instituţii, mulţi oameni se tem că va apune era Internetului aşa cum îl ştim noi. Acum, nu ne mai pot ignora".

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei care se situează de partea celor de la megaupload susţin că astfel se creează un precedent periculos şi că, pe aceleaşi considerente, şi siteul youtube ar putea fi închis. CITIȚI ȘI:

  • Oficiali NATO atacați de hackerii Anonymous
  • Hackerii Anonymous au piratat agenția americană Stratfor