Evenimentul Zilei > Sport > Atac fără precedent. Mircea Lucescu, desființat de un fost elev!
Atac fără precedent. Mircea Lucescu, desființat de un fost elev!

Atac fără precedent. Mircea Lucescu, desființat de un fost elev!

Cel mai titrat antrenor român din lume a negociat în urmă cu câteva zile preluarea echipei Fenerbahce, a treia forță din Istanbul.

Nemulțumit de oferta primită și mai ales de planul bașcanilor, „Il Luce” a declinat propunerea, preferând să își amâne revenirea în fotbal.

Totuși, faptul că a picat „transferul” la Fener este un lucru bun pentru echipa turcă, afirmă chiar un fost jucător pregătit de Lucescu. Okan Koc, fotbalist la Beșiktaș, crede că Fenerbahce ar fi făcut cea mai mare greșeală dacă îl instala antrenor principal pe Mircea Lucescu!

Ajuns la 38 de ani, Koc lansează un atac fără precedent împotriva fostului său tehnician din perioada Beșiktaș (sezonul 2003/ 2004): „Lucescu este o alegere total greșită pentru Fenerbahce. Dacă îl aduce pe Lucescu, președintele lui Fener să se pregatească de ce-i mai rău! Lucescu visează să ia titlul cu Fenerbahce, dar e alegerea greșită! Când era la Beșiktaș, Lucescu nu a avut o contribuție importantă în câștigarea titlului. Norocul său era că staff-ul era foarte bun la vremea respectivă”.

Sub conducerea lui Il Luce, Okan Koc a prins doar 21 de partide pentru Beșiktaș, marcând un gol și oferind două pase decisive.

După demiterea lui Ersun Yanal, oficialii lui Fenerbahce l-au ofertat pe Mircea Lucescu, însă pretențiile salariale ale tehnicianului român, 6 milioane de euro pentru un contract pe doi ani, plus încă un milion pentru „diferența” din actualul sezon, au fost considerate exagerate de gruparea turcă.

În plus, Fenerbahce nu i-a asigurat lui Il Luce nici un buget de transferuri, așa cum reputatul antrenor solicitase.