Atac fără precedent la Orban: „Mitoman, cinic, ticălos...”
- Antonia Hendrik
- 27 iunie 2020, 11:41
Atacurile fără precedent la adresa premierului Orban vin din partea Partidului Social Democrat şi sunt extrem de dure.
„Premierul PNL nu e contemporan cu bolnavii cronici care mor din cauza spitalelor închise. Orban și românii trăiesc în două Românii diferite!
Că este mitoman, românii știau dinainte de a fi președintele PNL. De când a fost ministru al Transporturilor și viceprimar al Capitalei. Minciuna a devenit felul lui de a fi.
Că e cinic, românii și-au dat seama de când a devenit premier. Sacrificând pensionari, copii și antreprenori pentru obsesii precum anticipatele sau restricțiile.
Că este însă și ticălos, ne arătă acum, negând inuman realitatea spitalelor închise. A ajuns până la a le spune bolnavilor de la cozile umilinței sau celor care și-au pierdut pe cineva drag că mint din interese electorale.
S-a mers prea departe! Orban trebuie să plece!
Un premier care își tratează cetățenii drept dușmani publici este cel mai ucigător virus pentru România!”. Acesta este mesajul postat pe contul oficial de Facebook al Partidului Social Democrat.
Ludovic Orban a negat faptul că spitalele sunt închise pentru pacienţii cu alte boli decât infecţiile cu noul coronavirus:
În momentul de faţă, nu mai există nicio restricţie în ceea ce priveşte internarea persoanelor care doresc acest lucru, iar spitalele „au obligaţia să primească pacienţii care au nevoie de tratament sau intervenţii în spital”, a declarat premierul Ludovic Orban.
„Am avut discuţii nu numai cu domnul ministru al Sănătăţii, ci şi cu conducerea Ministerului Sănătăţii, cu specialişti în domeniu. În momentul de faţă nu mai există nicio restricţie în internarea persoanelor care doresc să se interneze. Spitalele au obligaţia să primească pacienţi care au nevoie de tratament sau de intervenţii în spital”, a precizat Orban.
Cât priveşte spitalele spitalele de suport – Covid, premierul a subliniat că acestea au fost selectate astfel încât „să afecteze mai puţin spitalele mari”.
„De exemplu, în Olt, spitalul nu a fost cel din Slatina, ci a fost spitalul din Caracal, în Teleorman, a fost spitalul din Roşiori, nu spitalul din Alexandria. Au intrat ca spitale Covid – spitale judeţene, cum a fost cazul spitalului de la Suceava, atunci când a existat o răspândire foarte mare a infecţiei.
În general, am căutat să păstrăm capacitatea spitalelor de a trata pacienţii şi la ora actuală este o chestiune şi de management al spitalelor. Din 360 şi ceva de spitale, cea mai mare parte a lor nu sunt subordinea Ministerului Sănătăţii, sunt în subordinea autorităţilor locale, iar aici managementul acestor spitale şi autorităţile locale care le au în subordine trebuie să asigure tratarea oricărui pacient care are nevoie de servicii spitaliceşti”, a menţionat premierul.