Evenimentul Zilei > International > Atac din Iran asupra bazelor SUA. Sunt 11 militari internați cu comoții cerebrale
Atac din Iran asupra bazelor SUA. Sunt 11 militari internați cu comoții cerebrale

Atac din Iran asupra bazelor SUA. Sunt 11 militari internați cu comoții cerebrale

Chiar dacă niciun militar american nu a fost rănit de rachetele trase de Iran ca replică la uciderea lui Soleimani, 11 dintre aceștia sunt în prezent internați.

Cei 11 militari americani sunt trataţi pentru comoţii, după atacul cu rachete iraniene de pe 8 ianuarie asupra a două baze irakiene în care erau staţionate trupe americane, a anunţat joi armata SUA, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

„Deşi niciun militar american nu a fost omorât în atacul iranian de pe 8 ianuarie asupra bazei aeriene Al Asad, mai mulţi au fost trataţi pentru simptome de comoţie cerebrală din cauza exploziei şi sunt în continuare evaluaţi”, a declarat căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al comandamentului central american.

Unii militari au fost transportaţi, ca măsură de precauţie, la spitale americane din Germania sau Kuweit pentru continuarea monitorizării medicale, a adăugat el.

„Când vor fi consideraţi apţi pentru a-şi relua atribuţiile, militarii sunt aşteptaţi să revină în Irak”, a mai spus căpitanul Bill Urban.

La marea bază aeriană Al Asad, din deşertul Anbar, erau cantonați circa de 1.500 de militari americani.

Iranul a lansat mai multe rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau soldaţi americani, în replică la atacul aerian american în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani pe 3 ianuarie. Iniţial s-a anunţat că s-au înregistrat doar pagube materiale şi că nu au fost răniţi soldaţi americani sau irakieni.