Evenimentul Zilei > International > Atac armat la o biserică din SUA. Nouă persoane au fost împuşcate mortal
Atac armat la o biserică din SUA. Nouă persoane au fost împuşcate mortal

Atac armat la o biserică din SUA. Nouă persoane au fost împuşcate mortal

Un bărbat înarmat a deschis focul la o biserică istorică afroamericană din centrul oraşului Charleston, în South Carolina, şi este dat în urmărire, a declarat un oficial din cadrul poliţiei, în urma unor informaţii potrivit cărora opt persoane au fost împuşcate. Potrivit CNN, atacul s-ar fi soldat cu moartea a nouă persoane

Poliţia l-a descris pe suspect ca fiind un bărbat alb, în vârstă de 21 de ani, care poartă o bluză cu mâneci lungi sau hanorac, potrivit ziarului The Post and Courier din Charleston, citat de mediafax.ro.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Charleston, Charles Francis, a declarat că atacul a avut loc la Biserica episcopală metodistă africană (AME) Emanuel către ora locală 21.00 (vineri, 4.00, ora României).

Poliţia îl caută în continuare pe suspect şi nu deţine informaţii despre victime, a declarat Francis. Alte detalii nu erau disponibile imediat.

Postul de televiziune WGHP din North Carolina, afiliat Fox, relatează pe site că unele dintre victime ar fi murit.

Postul local WCSC relatează că agenţi FBI se aflau la faţa locului. Poliţia federală nu a putut fi contactată imediat, precizează Reuters.

Potrivit site-ului bisericii, lăcaşul are una dintre cele mai mari şi mai vechi comunităţi din regiune.

Biserica a fost construită în 1891 şi este considerată un monument istroic, potrivit National Park Service.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.