Atac armat pe o arteră importantă din Bruxelles. Patru persoane sunt în stare gravă

Atac armat pe o arteră importantă din Bruxelles. Patru persoane sunt în stare gravă sursă foto: Facebook

Primul apel a fost dat în jurul orei 19:30. Până în prezent, indiciile nu confirmă ipoteza unui atac terorist. Forțele de ordine nu au precizat identitatea victimelor.

Patru persoane au fost grav rănite în urma unui atac produs în capitala Belgiei, Bruxelless. Purtătorul de cuvânt al poliției belgiene, Ilse Van de Keere, a declarat că până la sosirea forțelor de ordine autorul sau autorii au părăsit locul atacului.

Atac armat în Belgia

Primul apel a fost dat în jurul orei 19:30. Până în prezent, indiciile nu confirmă ipoteza unui atac terorist, susține poliția.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar forțele de ordine nu au precizat identitatea victimelor.

Incidentul s-a produs pe Avenue de la Toison d'Or, o arteră importantă din Capitala Belgiei recunoscută pentru magazinele de lux.

Una din cele patru victime este în stare gravă, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Imediat după ce au evacuat centrele comerciale, oamenii legii au instituit un perimetru de securitate.

Totodată, traficul în zonă a fost întrerupt. În prezent în Belgia este activat nivelul trei din patru privind iminența atacurilor teroriste, potrivit Agepres.

Atac în Belgia

sursă foto: Facebook

Al doilea în mai puțin de 60 de zile

Reamintim că la jumătatea lunii octombrie tot în Bruxelles, un tunisian a ucis doi cetățeni suedezi în seara meciului Belgia-Suedia în ceea ce oamenii legii au numit atac terorisr. A doua zi, oamenii legii au împușcat tunisianul radicalizat. Atacul de a atunci a fost revendicat de gruparea ISIS.  Potrivit informațiilor  din presa belgiană, autorul atacului din 16 octombrie ar fi procedat astfel ca urmare a faptului că suedezii au ars un exemplar din Coran.

Atac armat și în Nevada

În altă ordine de idei un incident similar s-a produs în Nevada, unde un fost profesor universitar a deschis focul într-un campus universitar din Las Vegas. În urm atacului trei persoane au decedat, iar a patra se află în stare gravă. Poliția nu a făcut publica identitatea agresorului care a fost lichidat de oamenii legii. Suspectul ar fi un fost cadru universitar în vârstă de 60 de ani. Încă nu se știe motivul pentru care a apelat la acest gest.