Cei de la Asus s-au gândit să facă un singur produs în care să încorporeze toate gadgeturile populare mobile: smartphone-ul, tableta şi netbook-ul. Asus Padfone a ajuns la a doua generaţie. Ce este acest gadget? Smartphone- ul, ca orice alt model, îl poţi folosi separat pentru a comunica. Însă atunci când ai nevoie de un dispozitiv cu ecran mai mare, introduci smartphone-ul Asus întrun locaş special, pe care îl are tableta, şi ai rezolvat problema. Mai exact, în mare parte, „creierul tabletei” se află în telefon.
Unul dintre avantaje ar putea fi faptul că poţi rezolva problema conexiunii la internet 3G cu ajutorul telefonului şi nu ai avea nevoie de două cartele.
Specificaţii tehnice
De asemenea, pentru cei care vor să folosească şi tastatură, Asus a promis că va lansa în curând şi un astfel de dispozitiv care să se conecteze prin Bluetooth. Telefonul are un display de 4,7 inci. Procesorul este de tip quad-core de 1,5 GHz. Camera foto are un senzor de 13 megapixeli, iar memoria RAM este de 2GB. În ceea ce priveşte capacitatea de stocare poţi alege între două variante: de 32GB sau de 64GB. Tableta este de 10 inci şi are are baterie proprie.
Minusuri
Preţurile sunt destul de mari, astfel Padfone 2 va costa între 800 şi 900 de euro, în funcţie de capacitatea de stocare. Tastatura se cumpără separat. Comparativ, la acelaşi preţ, pentru că preţurile au mai scăzut, ai putea cumpăra separat un smartphone şi o tabletă cu tastatură care să se conecteze prin Bluetooth.