HOROSCOP   Pe 26 aprilie s-au născut împăratul Marc Aureliu, Eugene Delacroix, Michel Fokine, Charles F. Richter, Rudolf Hess, Alfred Krupp, A.E. van Vogt, Ştefan Augustin Doinaş, Adriana Trandafir.

Pe 26 aprilie, în calendarul creștin-ortodox fix sunt Sfinții: Vasile din Amasia, Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă). Dezlegare la pește, o să-mi fac salata finlandeză. Nimic în ”Kalendar”.

HOROSCOP    Evenimentul Zilei din 26 aprilie 1986 a fost explozia de la centrala atomoelectrică de la Cernobîl, din Ucraina. Dezastrul a fost imens, cu foarte multe pierderi de vieți omenești, atunci și în timp, radioactivitatea afectând până și oile din Țara Galilor. Sursă ”Book of Days” pagina 214.

Dragi lupi, padawani și hobbiți am primit, în timp real, un articol EURANET scris de Georgi Gotev și tradus de Marion Candau. Este extrem de interesant și așa îmi explic unele reacții de pe Dimineața Astrologilor.

Primul ministru bulgar, Boiko Borisov, a amânat anunțarea compoziției guvernului pentru data, probabilă, de 4 mai.

Premierul bulgar, fost general, căruia i se spune cu admirație ”Colosul” după prezența sa impozantă, a anunțat că va menține vechea structura a consiliului de miniștri, cu patru viceprim-miniștri și 17 miniștri.

Krasimir Karakacianov și Valeri Simeonov, doi din liderii celor trei partide naționaliste din coaliția „Patrioții uniți”, vor fi viceprim-miniștri. Spre nemulțumirea unor cercuri străine reacționare, primul va prelua cel mai probabil și ministerul apărării, iar al doilea ministerul energiei.

După media bulgărească, anunțul compoziției noului cabinet a fost amânată după 3 mai la sfaturile astrologilor lui Boiko Borisov.

Media din Sofia menționează numele a doi astrologi, care sunt ”la vedere”. Svetoslav Spasov, un bărbat bine, cu mustăți și barbișon de Mefisto, are 44 de ani, absolvent de istorie și relații internaționale, cu multe studii militare și activități diplomatice. În prezent este la post diplomatic, la Viena, reprezentând țara sa cu brio la ONU și OSCE. Spasov poate fi considerat echivalentul lui Alexandr Buzinov, căpitanul de rangul I, în prezent astrologul Kremlinului și personal, al lui Vladimir Vladimirovici Putin. Probabil că trimite sfaturile sale, bazate pe calcule și interpretări astrologice prin curierul diplomatic. Emailul său a fost spart, nu conține nimic interesant. Svetoslav Spasov are o diplomă din Marea Britanie de la prestigioasa ”Astrological Lodge of London” și, se pare, că fiind o Fecioară prudentă și cu geniul detaliului, are talent la astrologie.

Cel de al doilea astrolog este o astroloagă. Ekaterina Zaharieva, fost ministru al Justiției și cu șanse mari să devină comisar UE, din partea Bulgariei. Este o femeie frumoasă și deșteaptă, cu o figură spiritualizată, la cei 41 de ani ai săi, are deja o carieră de succes bazată și pe folosirea permanentă a astrologiei. Este autodidactă, nu a studiat la o școală sau cu un maestru, astrologia, spiritul ei de Leoaică, semn de foc, este bine echilibrat de prudența lui Svetoslav Spasov.

Boiko Borisov a declarat, în public, că Ekaterina Zaharieva i-a fost consilier astrologic în cursul campaniei prezidențiale, în septembrie trecut. A pierdut alegerile, dar nu cred că din cauza astrologiei!

În Bulgaria, astrologia, științele secrete și ezoterismul nu sunt o noutate în politica înaltă. De exemplu, Regele Boris al III-lea, care a domnit în Bulgaria din 1918 și până la săvârșirea sa din această viață, în anul 1943 – a fost un fervent adept al lui Peter Deunov, mai cunoscut ca Beins Douno, un filosof mistic și guru, care a dezvoltat și practicat o formă de creștinism ezoteric.

În epoca războiului rece, Liudmila Jivkova, influenta fiică a lui Teodor Jivkov, care a condus Republica Populară Bulgaria timp de 33 de ani, a practicat meditația transcedentală și hatha yoga. A permis publicarea în limba bulgară a mai multor tratate de ocultism și misticism religios. Ea a fost, mult timp, ministru la cultură. Și acum mai am în bibliotecă volume de astrologie și de istorie creștină, de exemplu despre uitata sectă a bogumililor, cărți scrise în limba bulgară.

Vedeți, dragi lupi, padawani și hobbiți, cred că în privința spiritualității și a spiritualizării suntem muuuult în urma bulgarilor. Și nu cred că este vorba de o antenă rotundă cu care să-i prindem cum făceam acum patruzeci de ani. Este vorba de ceva mai profund, din nefericire.

Sursele din Sofia spun că și componența guvernului bulgăresc a fost verificată astrologic, dacă există compatibilități sau aversități, la cine, unde și cum, ca primul ministru să armonizeze relațiile.

Tot teoria conspirației spune că totul a fost foarte bine regizat astrologic, deoarece pe 4 mai guvernul bulgar ar fi trebuit să dea un răspuns în ceea ce privește poziția în afacerea Gazprom. Să ne amintim că pe 1 ianuarie 2018 Bulgaria preia președenția UE.

Cei doi astrologi bulgari, Ekaterina Zaharieva și Svetoslav Spasov au cerut intrarea pe Dimineața Astrologilor, ca să beneficieze de imensul suport oferit de astrologi influenți din peste o sută de țări. Nu au fost primiți, cu o largă majoritate, din cauza apartenței la politic, eu nu am participat la vot. Când este un vot, ești avertizat mereu, din oră în ora, cu 24 de ore înainte. La momentul votului îți apar trei butoane mari: Da, NU, Abținere și un ceas care măsoară 60 de secunde. Dacă nu votezi în cele 60 de secunde înseamnă că nu ai vrut, sau nu ai putut, să participi la vot. Vedeți, puterea Dimineții Astrologilor a devenit impresionantă, după ce a reieșit că frăția l-a sprijinit pe Donald Trump.

De exemplu, dacă subsemnatul declară o, sau, un astrolog dinafara Diminețiipersona non grata” toți astrologii din frăție sunt obligați să ia atitudine, în presă, plătind articole defăimătoare și atacând clienții sau media unde apare cu oferte care nu se pot refuza. S-a întâmplat o singură dată, cu un astrolog brazilian, declarat șarlatan. Au sărit toți la gâtul lui, săracul om a trebuit să se facă șofer de camion – cu astrologia era terminat. Nu am participat la linșaj, am spus că pustnicia și sărăcia, lipsa totală de mijloace, mă împiedică să iau măsuri, ceea ce este total adervărat.

Eu mă bucur de o poziție specială în Dimineața Astrologilor din cauza pustniciei și a faptului că nu fac horoscoape personale contra cost, nu fac deloc, și a prieteniei cu regretatul Jonathan Cainer. De aceea am DOUĂ voturi în plen, săracul polonez pe care-l reprezentam a plecat să studieze stelele de aproape, dar Dimineața Astrologilor a hotărât să-mi păstrez cel de al doilea vot în memoria prietenului meu polonez și a lui Jonathan Cainer. Păi, fac TREI voturi, am obiectat eu! Toată lumea a râs și am rămas cu DOUĂ voturi. Nici nu știți cât contează când sunt puțini votanți!

Cred că o să văd un serial vechi, vechi, l-am descărcat de pe archive.org. UFO, un serial cu farfurii zburătoare și fete sexy. Dar ceea ce mă interesează sunt figurile serioase și concentrate din timpul războiului rece. De ce acum nu mai zâmbește nimeni, s-a întors războiul rece care poate deveni… cald?

Nu fiți leneși, răspundeți-mi la [email protected]. Am trecut de 400 de emailuri pe zi. O să vă spun ce și cum dacă trec de 476 de emailuri pe zi! Până atunci, vă anunț cu toată răspunderea, că, mâine este o altă zi!

    *    *    *

 

HOROSCOP

 

BERBEC  Astăzi cere ajutor cu diplomaţie şi tact. Dacă nu poţi rezolva în cursul dimineții, amână! Sigur, dacă e în puterea ta şi nu eşti obligat de viaţă. Timpul soluţionează aprope orice! In prima parte a zilei poţi să ai o mică complicaţie de ordin financiar, sau contabil: o factură sau ceva de plătit cu care nu eşti de acord, o cheltuială sau un proiect care nu te încântă, sau altceva de genul acesta. Stelele te sfătuiesc să amâni orice complicaţie fără să dai un răspuns negativ sau să ai o atitudine evident ostilă.       

 

TAUR   Te poți afla în fața unor obstacole ce par imposibil de trecut. Nu sta ca viţelul la poarta nouă, nu renunţa, găseşte soluţii, strategii, încearcă să ocoleşti ceea ce nu poţi să dovedeşti! Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu specula nimic financiar, însă. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi pentru că a doua parte a zilei este foarte obositoare, mai ales dacă este ziua ta de naştere!  Aspecte favorabile deciziilor „importante” de genul – stau acasă și mă uit ca prostul la tv, sau mă duc, sau nu mă duc, la cumpărături!

 

GEMENI    Comunicare nu este în aspecte bune, aşa că nu te poţi folosi de atributul tău zodiacal forte.  Vorbeşte mai puţin şi zâmbeşte mai mult, aceasta este reţeta de succes pentru astăzi! Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele „tabu” . Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Ceva legat de un aspect al lucrului în echipă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în nici un mod. Cooperează mai strâns cu anturajul, cu colegii şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei. Dar nu îi jigni spunându-le că aștepți să fie muncitori, eficienți, inteligenți și cinstiți!

 

RAC  Perioadă favorabilă pentru activitatea obișnuită și eşti avantajat în domeniul sentimental. Azi, caută cu grijă prilejurile ca să te afirmi, să ajuţi familia, sau prietenii, pe cei din jur! Spre seară, o veste nu prea grozava. Esti sanatos si ai putere de munca, dar te apasa grijile legate de familie. Raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale, totuşi. Şi o petrecere drăguţă la un Taur care îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Evită enervarea şi stresul printr-o atitudine prevenitoare faţă de anturajul apropiat, faţă de familie. Nu sta în curent şi este bine să verifici şi să cureţi aerul condiţionat înainte să-l pui în funcţiune. Că nu mai este mult şi vine căldura mare!

 

LEU   Nu te înşela singur, nu-ţi face scenarii grandioase, care, cu siguranţă, pot fi contrazise, peste puţin timp, de realitate. Încearcă să nu exagerezi cu nimic, fii pragmatic și realist! Nu trebuie să risipești starea plăcută de lene și răsfăț cu proiecte belicoase despre ordine si curatenie, mai bine gândeşte-te la nişte “pauze”! Lenea, comoditatea, este o arta. Nu fii original cu orice pret. De obicei modul acesta de abordare sperie și înstraineaza, în loc sa atraga! Trebuie doar sa inspiri incredere. Ia-o mai uşor, nu te ambala peste măsură, că nu este cazul. O veste aşa-şi-aşa îţi îndreaptă atenţia către o relaţie sau o afacere din trecut.

 

FECIOARĂ  Prietenul la nevoie se cunoaşte, dar nu încerca să verifici proverbul în acestă zi, pentru că poţi avea surprize.  Mai bine ajută-i tu, fără iluzii, pe cei pe care îi consideri prieteni! Din nou ai de ales intre mai multe posibilităţi si ca intotdeauna te pierzi in amanunte. Nu fi preocupat sau îngrijorat de nerealizări, Cosmosul are alte priorităţi şi o altă scară a valorilor decât noi. Totul este bine, vorba câtecului şi aceasta stă scris în stele. Şi nu uita vorba anglo-saxonă : „No news – good news!”. Cere un sfat de la Leu sau de la un Geaman din familie. Călătoriile sunt bine aspectate începând de astăzi. Fie că este vorba de o deplasare scurtă, sau de o călătorie mai lungă, schimbarea locurilor îţi poate aduce succes.

    

BALANŢĂ  Realizezi, cu surprindere, că eşti la o cotitură a vieţii tale, că poţi începe o nouă etapă. Atenţie, Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă în traistă, fii gata să iei deciziile care trebuie! Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astăzi poate face mare placere celei dragi, celui drag, celor dragi! Rezolvarile şi compromisurile cu iz de busuioc au in tine un maestru incontestabil.  Poţi media între membrii familiei care sunt de păreri diferite. Poate unde vrei să fie intotdeauna armonie! Un eveniment îţi reţine atenţia. Analiza ta este înă o dată justă, trebuie să-i dai curs, aşteaptă, însă, momentul favorabil!

 

SCORPION   Între tine şi o perioadă favorabilă se interpune doar cinismul tău. Nu poţi accepta că stelele îţi sunt favorabile în toate domeniile. „Dacă este o capcană”, gândeşti patetic şi  bănuitor! Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului.  Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine aspectate. Norocul este prietenul tau cel mai bun, care te ajută să treci peste obstacole fără să faci, aproape, nici un efort. Perioada în discuţie este favorabila iar aspectele negative nu sunt decât faulturi de joc. Nimic foarte malefic. Pe piaţa stelelor se spune că se creează noi „sindicate” între personaje şi persoane din anturajul tău, poate chiar dintre rude, aparent fără nimic în comun, dar care, pe termen lung pot sa-ti intersecteze interesele.

 

SĂGETĂTOR   Conjunctura astrologică indică relaţii bune, astăzi, cu semnele de foc şi apă. În special, Berbecii şi Scorpionii, te pot ajuta mult. Evită semnele de pământ şi, mai ales, semnele de aer. Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. O zi bună în toate, mai puţin la cumpărături. Nu cumpăra nimic, nu juca la bursă, nu împrumuta, ocoleşte băncile şi casele de pariuri. Climatul general la serviciu este neplăcut şi încordat, tensiunea tinde catre cote maxime, dar aproape nimic nu se petrece. Adică niciun eveniment important. Se vorbeşte despre reducerea personalului, despre mărirea salariilor şi alte minciuni. Totul pare un imens arc care se comprimă, se comprimă… Din punctul tău de vedere este o perioadă… interesantă. Acasă trebuie să te descarci de stresul acumulat şi să discuţi mult şi vesel cu membrii familiei tale.

  

CAPRICORN  Nu te lăsa intimidat, sau chiar păcălit, chiar dacă momeala este siguranţa ta. Evită, mai ales dimineața, orice negociere care conduce către stabilirea unei înţelegeri în care ai obligaţii. Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se rezolvă de la sine. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu te deplasa după căderea întunericului. Începe, din seara aceasta, o vreme mai bună, favorabilă, de un timp plăcut petrecut în compania celor dragi. Poate pentru că unii Capricorni au mai mult timp liber la dispoziţie.  O zi plăcută, in care te simti tot timpul vesel si entuziast si de aceea orice iti iese, iar familia si prietenii te apreciaza in mod deosebit.

 

VĂRSĂTOR   O perioadă bună, în sensul că, dacă te limitezi la activităţile obişnuite, ziua poate va trece liniştită, calmă. O situaţie profesională te îngrijorează, dar poţi lucra la rezolvarea ei! O perioadă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. Dupa ce ai decretat ca ocupi primele trei locuri la inteligenta, frumusete si profesionalism, trebuie sa te uiti si cati bani ai in buzunar! In acestă zi de mijloc de săptămână, înainte de o seară plăcută, trebuie sa lupti din greu ca sa-ti aperi convingerile si ideile tale, dar nu duci lipsa nici de argumente nici de inspiratie. Primesti sau faci vizite. Seara te poţi găsi într-o colectivitate favorabilă care, până la urmă, îţi  aprobă ideile.  Călătoriile sunt, din nou, bine aspectate. Trebuie să-ţi afirmi autoritatea şi într-o problemă de familie, sau/şi o situaţie cu un prieten.

 

PEŞTI Afacerile sunt afaceri, amorul este amor! Nu amesteca plăcutul cu utilul în acestă perioadă, pentru că scumpul mai mult păgubeşte şi leneşul mai mult aleargă! Fii prudent cu prietenii! Ziua de astăzi pare că este favorabilă lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi colosale – pentru alţii! Nu ai frică, pastreaza speranţa şi porțile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual! Gândeşte bine înainte de a face, sau accepta ceva. Stelele arată că dacă stai bine-merci rezolvi mai multe probleme decât dacă te agiţi!  Sigur, dă şi telefoanele acelea care trebuie, cui trebuie ! Nu uita că în Levant la pile egale, meritul contează!