Evenimentul Zilei > Actualitate > Un fals astrolog a fost arestat. El propovăduia un cutremur devastator
Un fals astrolog a fost arestat. El propovăduia un cutremur devastator

Un fals astrolog a fost arestat. El propovăduia un cutremur devastator

Un bărbat, care se prezenta drept "astrolog", a fost arestat marţi în Nepal pentru răspândirea de zvonuri potrivit cărora un seism devastator urma să se producă în ţară.

Bărbatul a fost arestat întrucât a provocat panică, în rândul populației, prezicând un cutremur devastator care urma sa se producă în Nepal, în următoarele săptămâni. producă în ţară în câteva săptămâni, provocând panică în rândul populaţiei, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, relatează dpa.

Falsul astrolog, în vârstă de 26 de ani, a oferit interviuri unor site-uri de ştiri şi canale de YouTube în care susţinea că Nepalul va fi lovit de un cutremur devastator până pe 15 iunie, a declarat Hobindra Bogati, purtător de cuvânt al poliţiei din Kathmandu.

"Aceste zvonuri au creat panică în rândul populaţiei", a spus el, adăugând că, în cazul în care va fi condamnat, bărbatul riscă o pedeapsă de şase luni de închisoare sau o amendă de 902 dolari, sau ambele.

Bărbatul a fost arestat la biroul său din capitala Kathmandu, unde se prezenta ca fiind astrolog, a precizat ofiţerul de poliţie.

Nepalul a fost lovit de un cutremur devastator cu magnitudinea de 7,8, care a avut loc la 25 aprilie 2015 și în urma căruia 9.000 de persoane şi-au pierdut viaţa. Un alt cutremur, dar cu magnitudinea de 7,3 a avut loc pe 12 mai 2015 în aceași zona, cunoscută a fi una cu un potențial seismic ridicat.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: