ASTRA ASIGURĂRI, în pragul falimentului. Dan Adamescu promite 425 de milioane de lei, dacă scapă de administratorul special

ASTRA ASIGURĂRI, în pragul falimentului. Dan Adamescu promite 425 de milioane de lei, dacă scapă de administratorul special

Pe data de 19 august s-a încheiat a treia etapă de majorare a capitalului Astra Asigurări, firmă controlată de Dan Adamescu. Niciun investitor nu s-a arătat interesat. Potrivit unui comunicat la administratorului special al companiei, fără o majorare de capital, nu ar fi posibilă redresarea companiei. În schimb, astăzi, „acţionarii majoritari ai Societăţii de Asigurare-Reasigurare Astra SA au anunțat că intenţionează să aducă în companie 425 milioane de lei într-un termen de aproximativ un an”.

Operațiunea ar avea loc în cadrul unui plan de redresare financiară „potrivit căruia asigurătorul ar trebui scos din procedura de administrare specială”, potrivit unui comunicat al The Nova Group Investments România, unul dintre acţionari. 

"The Nova Group Investments Romania S.A şi Epsilon Estate Provider SRL, acţionarii majoritari ai Astra SA, considera că, în contextul limitării activităţii Astra conform deciziei ASF nr.999 din data de 26 mai 2015, era predictibilă închiderea fără succes a Etapei III a majorării de capital a ASTRA adresată investitorilor instituţionali", se precizează în comunicat. 

Ne puteți urmări și pe Google News

În comunicat se precizează că redresarea financiară a companiei ASTRA depinde de suportul financiar acordat de către acţionarii majoritari şi de buna colaborare şi sprijinul instituţional al Autorităţii de Supraveghere Financiara (ASF). 

The Nova Group Investments Romania şi Epsilon Estate Provider propun următorul plan de redresare financiară: - aducerea ca aport la capitalul sumei totale ce a făcut obiectul ofertei publice eşuate, şi anume suma de 425 milioane de lei, într-un termen de aproximativ un an, - suma de 150 milioane de lei până la data de 31 decembrie 2015,  - restul sumei de 275 milioane de lei până la data de 30 septembrie 2016; - propunerea trebuie coroborată de sprijinul instituţional al ASF, după cum urmează: revocarea administrării speciale, încetarea mandatului KPMG ca administrator special; preluarea AXA Life Insurance S.A. de către Astra; revocarea Deciziei ASF nr.999 din data de 26 mai 2015, care are ca obiect limitarea activităţii de subscriere de către Astra. 

De asemenea, compania mai menţionează că în condiţiile aprobării planului de redresare financiară, acţionarii sunt pregătiţi să susţină nevoile urgente ale Astra cu fonduri, ca etapă preliminară şi temporară până la finalizarea demersurilor privind majorarea de capital.