ONU a recunoscut-o simbolic pe Danica May Camacho ca fiind locuitorul cu numărul şapte miliarde al planetei şi i-a oferit un tort special, relatează publicaţia britanică Daily Mail.
Micuţă şi inocentă, Danica May Camacho s-a născut cu două minute înainte de miezul nopţii de duminică spre luni, la un spital din Filipine. Naşterea fetiţei nu este importantă doar pentru părinţii fetiţei, Camille şi Florante, ci are o semnificaţie simbolică aparte: este considerată persoana cu numărul şapte miliarde caree trăieşte pe Pământ.
Filipine este a 12-a ţară în topul celor mai populate state din lume. La spitalul din Manila i s-a organizat fetiţei o ceremonie simplă pentru a marca acest eveniment. O mulţime de blitzuri ale jurnaliştilor au "explodat" în camera de naşteri, în momentul în care micuţa a văzut lumina zilei, la spitalul Jose Fabella Memorial din Manila, fiind filmată de zeci de camere ale posturilor de televiziune din întreaga lume. Aniversare controversată Locuitorul cu numărul şapte miliarde s-a născut în noaptea de duminică spre luni la Kaliningrad, iar bebeluşul va fi numit Piotr, susţine, însă, Ivan Marciuk, directorul maternităţii din această enclavă vestică a Federaţiei Ruse, într-o declaraţie pentru RIA Novosti.
Mai devreme, reprezentanţa trimisului special al preşedintelui rus în Extremul Orient anunţase că locuitorul cu numărul şapte miliarde al Terrei s-a născut la Petropavlovsk-Kamceatsk - oraşul cel mai estic de pe teritoriul Federaţiei Ruse în noaptea spre 31 octombrie, la ora locală 00:19 (duminică 16:19, ora Moscovei). Băieţelul, care la naştere a cântărit 3600 de grame, a fost numit Aleksandr. Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) a ales 31 octombrie ca ziua în care omenirea va ajunge la şapte miliarde de persoane. În acest context, agenţia de presă RIA Novosti scrie că experţii ONU au ales oraşul Kaliningrad ca loc simbolic al schimbării demografice la nivel mondial. Potrivit deciziei UNFPA şi Rosstat (Agenţia rusă pentru statistică), adeverinţa cu numărul şapte miliarde ar trebui să i se acorde primului copil născut la 31 octombrie 2011. Având în vedere că este imposibil de calculat cu exactitate care dintre nou-născuţi este numărul 7 miliarde, această acţiune este mai mult simbolică şi experţii ONU au decis să-i atribuie acest titlu bebeluşului din Kaliningrad, susţine RIA Novosti.
Estimările ONU Potrivit estimărilor Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), populaţia Terrei a depăşit, astăzi, pragul istoric de 7 miliarde de locuitori. Recordul de 6 miliarde de oameni a fost atins în 1999 şi ONU l-a ales atunci pe Adnan Nevic, un bebeluş născut la Sarajevo, ca fiind locuitorul cu numărul 6.000.000.000 de pe planetă.
Organizaţia United Nations Population Fund (UNFPA) arată, în ultimul său raport, că populaţia Terrei va continua să crească pentru a ajunge la 9,3 miliarde de locuitori în anul 2050 şi la peste 10 miliarde de locuitori până la sfârşitul acestui secol.
Potrivit aceluiaşi organism, numărul persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, care era de 384 de milioane în 1980, a ajuns astăzi la 893 de milioane şi va fi de 2,4 miliarde în anul 2050.
În Europa de Nord, numărul persoanelor în vârstă de peste 60 de ani a crescut constant în ultimii 20 de ani. CITIŢI ŞI:
- Suntem 7 miliarde de oameni. VEZI aici al câtelea ai fost născut