Editura Evenimentul si Capital

Astaldi, precizări despre ZVONURILE privind INSOLVENȚA

Autor: | | 0 Comentarii | 589 Vizualizari

Compania Astaldi precizează, într-un comunicat difuzat ulterior apariției unei informații de presă privitoare la o operațiune judiciară, că nu a cerut insolvența.

„Aşa cum deja au fost informaţi atât clienţii cât şi asociaţii noştri, operaţiunea de consolidare a capitalului Astaldi bazată pe creşterea de capital şi pe vânzarea activelor în concesiune a suferit o întârziere serioasă datorată amânării vânzării activelor aferente concesiunii celui de-al treilea pod peste Bosfor, urmare a evenimentelor politice şi economico-finaciare care au afectat Turcia în cursul anului 2018.Vânzarea acestei activele era o condiţie solicitaţă de către sistemul bancar pentru a acorda sprijinul financiar aferent operaţiunii de consolidare a patrimoniului”, se precizează în documentul emis de companie.

„Cele de mai sus au impus revizuirea planului global de consolidare a patrimoniului, iar Astaldi, ca soluţie cea mai potrivită pentru a asigura operabilitatea societăţii şi protejarea intereselor proprii ale companiei, a tuturor nivelelor de ocupare a forţei de muncă, a intereselor acţionarilor, ale clienţilor si ale creditorilor insisi, a hotărât să prezinte cererea de “concordato preventivo con continuità aziendale” în sensul legii italiene (art. 161, 6° co e 186-bis R.D. 267/1942), care prevede un acord cu creditorii care vizează restructurarea financiară a socieăţtii pentru a preveni starea de insolvenţă şi a asigura continuarea activitatii economice a societăţii”, se mai spune în comunicatul Astaldi.

Oficialii Astaldi adaugă că aceasta este cea mai potrivită soluţie pentru a proteja continuitatea corporaţiei, de permitere a continuarea derulării contractelor în curs şi încredinţarea de noi angajamente, precum şi de depăşire în mod definitiv a tensiunilor financiare, realizând o consolidare adecvată economico–patrimonială a societății, chiar în interesul clienţilor şi creditorilor săi.

„Astaldi va continua să desfăşoare activităţile de construcţie din cadrul proiectelor în care este angajată în Romania cu respectarea termenelor şi a duratelor prevazute”, au precizat oficialii firmei.

Fenomen rar intalnit, in Romania! Ce se intampla peste doar doua zile!

Pagina 1 din 1
Tag-uri: astaldiStirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI