Astfel, confom CNN, jihadiştii ar fi declarat starea de urgenţă la Rakka, capitala grupării teroriste în Siria. Dezvăluirea a fost făcută de un oficial american.

”Am văzut această declaraţie a stării de urgenţă la Rakka, orice ar însemna acest lucru. Ştim că acest inamic se simte ameninţat, aşa cum ar trebui. Ei observă manevre ale Forţelor Democrate Siriene şi ale Coaliţiei Arabe Siriene atât la est, cât şi la vest”, a declarat colonelul Steve Warren, purtător de cuvânt al coaliţiei împotriva Statului Islamic.

De altfel, jurnaliştii prezenţi în zona de conflict au precizat că Statul Islamic îşi mută efectivele în jurul oraşului şi încearcă să organizeze  puncte de rezistenţă în anumite zone, pentru a se proteja de potenţiale atacuri aeriene şi terestre.

“Ambele zone devin tot mai sigure, iar Forţele Democrate Siriene sunt tot mai capabile să-şi genereze propria forţă de luptă în aceste zone. Am primit informaţii potrivit cărora jihadiştii îşi repoziţionează personalul fie în oraş, fie în afara oraşului”, a mai adăugat colonelul din armata SUA.