Raidurile aeriene ale regimului din Siria continuau duminică în Ghouta Orientală, la o zi după adoptarea unei rezoluţii de către Consiliul de Securitate al ONU care cere un armistiţiu fără întârziere în fief-ul rebel asediat, a indicat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP, potrivit agerpres.ro

 

„Raidurile au fost reluate duminică dimineaţa, fiind întreprinse două lovituri aeriene împotriva sectorului Chifouniya, la periferia Douma”, marele oraş din Ghouta Orientală, a precizat OSDO.

Potrivit OSDO, în şapte zile de lovituri aeriene şi de tiruri ale artileriei în Ghouta au fost ucişi 519 civili, inclusiv circa o sută de copii.

Această zonă, ultimul bastion rebel de la porţile Damascului, este ţinta, începând din 18 februarie, a unei operaţiuni militare de anvergură a regimului.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă o rezoluţie, care cere fără întârziere o încetare a focului timp de-o lună în Siria pentru a permite accesul ajutoarelor umanitare şi evacuarea răniţilor în stare gravă din zonă.