Asistentele medicale venite din România sunt şocate de neglijenţa britanicilor faţă de persoanele în vârstă

Asistentele medicale venite din România sunt şocate de neglijenţa britanicilor faţă de persoanele în vârstă

Directorul Colegiul Britanic Regal de Asistente Medicale a declarat că asistentele venite din România s-au declarat şocate de neglijenţa cu care sunt trataţi bătrânii în Marea Britanie.

Medicul Peter Carter, director al Colegiului Asistentelor Medicale, a declarat că asistentele care vin din estul Europei sunt surprinse de prioritatea pe care o acordă britanicii birocraţiei, dar şi de multitudinea de cazuri de oameni în vârstă care ajung să fie internaţi în spital din cauza unor escare (distrugere localizată a pielii, în special la persoanele imobilizate la pat) ce trec neobservate de familie sau de asistentele care îngrijesc pacienţii la domiciliu.

Peter Carter a făcut comentariile legate de asistentele din România într-un interviu acordat celor de la The Sunday Telegraph, menţionând faptul că acestea contribuie foarte mult la îmbunătăţirea serviciilor medicale din Marea Britanie, în ciuda acuzelor nedrepte aduse în presă, privind calitatea muncii lor. Româncele, acuzate că au competenţe limitate de comunicare chiar şi în propria limbă Chiar anul acesta, în luna septembrie, Lordul Robert Winston se declara îngrijorat că asistentele din România şi Bulgaria au competenţe limitate de comunicare "chiar şi în propria lor limbă". Acuzaţia venea chiar într-un discur în faţa Camerei Lorzilor, Lordul Winston precizând că asistentele provenite din Europa de Est au fost instruite "într-un mod total diferit faţă de asistentele britanice şi nu au fost obişnuite să le vorbească medicilor sau pacienţilor".

De data aceasta, şeful Colegiului Asistentelor Medicale din Marea Britanie a lăudat forţa de muncă provenită din Europa de Est: "Asistentele venite din afara Marii Britanii mi-au oferit două perspective valoroase privind serviciile de sănătate din ambele culturi", a declarat Peter Carter în cadrul unei vizite la un spital britanic ce avea asistente medicale din România.

Acesta le-a mai întrebat pe asistentele românce cu privire la diferenţele cele mai evidente între cele două sisteme de sănătate, cu care s-au confruntat în momentul în care au venit să lucreze în Marea Britanie. "Primul lucru de care s-au plâns a fost multitudinea de documente pe care trebuie să le completeze şi faptul că pierd prea mult timp cu acestea. În al doilea rând, au fost uimite de numărul mare de bătrâni care se prezintă cu diferite răni", a mai declarat Peter Carter.

În cadrul interviului, medicul Peter Carter a mai spus că medicii şi asistentele provenind din România au avut şi cuvinte de laudă pentru sistemul de sănătate britanic dar preocupările lor privind cazurile multiple de bătrâni îngrijiţi neglijent sau birocraţia exagerată merită luate în seamă şi dezbătute.

Ne puteți urmări și pe Google News