Evenimentul Zilei > International > Asia Bibi a primit AZIL în Canada
Asia Bibi a primit AZIL în Canada

Asia Bibi a primit AZIL în Canada

Asia Bibi, o creștină condamnată la moarte în primă instanță, în 2010, pentru blasfemie, dar achitată definitiv marți, a ajuns în Canada

Informația a fost publicată astăzi de Frankfurter Allgemeine Zeitung. „S-a reunit cu familia ei”, a declarat avocatul acesteia, Saif ul Malook pentru FAZ.

Asia Bibi, mamă a patru copii a fost în 2010 prima femeie din Pakistan condamnată la moarte prin spânzurare pentru blasfemie. Respingând acuzația, ea a făcut apel la Curtea Supremă și a fost declarată nevinovată.

După o solicitare de revizuire făcută de guvern la presiunea partidelor islamiste, care au provocat mari proteste de stradă, soldate inclusiv cu morți, Surtea Supremă și-a menținut marți verdictul de nevinovăție pentru Asia Bibi.

Femeii i s-a reproșat că a făcut declarații critice la adresa Islamului când vecinii i-au reproșat că a infestat apa dintr-o fântână, bând din aceeași cană cu musulmanii.

Cum viața Asiei Bibi era în continuare în pericol, ea primind numeroase amenințări cu moartea, mai multe țări s-au oferit să-i acorde azil.

Cazul femeii a provocat o mare indignare în lumea creștină p dezbinare în Pakistan, unde doi politicieni care i-au luat apărarea au fost asasinați.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: