ASF: Societatea Astra intră în redresare financiară

ASF: Societatea Astra intră în redresare financiară

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială pentru Societatea Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A, potrivit unui comunicat ASF.

Potrivit comunicatului, astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a analizat raportul de control privind Societatea Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A. şi Nota Direcţiei Supraveghere şi Stabilitate Financiară privind Societatea Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A.

În urma analizelor, Consiliul ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială pentru societate, scrie în comunicat, în care se precizează că raportul de control pentru Societatea Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A. şi Nota Direcţiei Supraveghere şi Stabilitate Financiară au făcut obiectul unei evaluări comune cu BNR şi Ministerul Finanţelor Publice. Nu există risc sistemic

În urma acestei evaluări a rezultat că expunerea sistemului bancar din România pe Societatea Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A. este redusă, problemele financiare ale societăţii neantrenând risc sistemic în sectorul bancar. De asemenea, riscul de contaminare în sistemul asigurărilor este limitat, potrivit analizelor care au stat la baza deciziei ASF.

Ne puteți urmări și pe Google News

Administratorul special al companiei Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A., numit de către ASF, este KPMG Advisory, având ca mandat redresarea financiară a societăţii.