ASEMĂNARE INCREDIBILĂ între România și Rusia: „Kremlinul folosește aceeași retorică nticorupție îndreptată împotriva politicienilor și Kovesi”

ASEMĂNARE INCREDIBILĂ între România și Rusia: „Kremlinul folosește aceeași retorică nticorupție îndreptată împotriva politicienilor și Kovesi”

Chris Terhes, preşedinte al Coaliţiei Românilor din SUA, susține că autoritățile de la Kremlin folosește aceeași retorică și argumente pentru susținerea campaniei anticorupție îndreptată împotriva politicienilor că și Kovesi.

„Cruciada anticoruptie nu are legatura cu politica ci rezulta din necesitatea de a respecta legea. Aceasta campanie nu e legata de o regiune ci se duce in toata tara. Procedurile investigative nu au legatura cu politica. [...]

In acest caz particular, bineinteles [anchetatorii] sunt ghidati de consideratii legale si de inevitabilitatea pedepsirii oricarei infractiuni comise, fie ea economica sau de orice alta natura. [...]

Prin urmare, totul trebuie lasat autoritatilor de investigare si, in cele din urma, organelor judiciare care sunt capabile si autorizate sa decida asupra ilegalitatii anumitor actiuni".

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu, citatul de mai sus nu este din Kovesi, Lazar, Iohannis, Danilet, CSM sau propaganda Noii Securitati din Romania.

Cele de mai sus au fost spuse de purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitry Peskov, intr-o conferinta de presa pe data de 7 feb. 2018 , dupa ce primul-ministru al Republicii Daghestan, impreuna cu cei doi vicepresedinti ai sai, au fost arestati de autoritatile ruse pentru... coruptie.

Actiunea din Daghestan a inceput in ianuarie, cand o "comisie speciala" a inceput examinarea modului cum aceasta republica din cadrul Federatiei Ruse respecta legea.

Astfel, la mijlocul lui ianurie Procurorul General al Rusiei a trimis un grup de 38 de procurori pentru a verifica activitatea autoritatilor din Daghestan.

Dupa arestarea celor de mai sus, pe data de 5 feb., presedintele Republicii Daghestan a demis primul-ministru, iar pe data de 7 feb. parlamentul republicii a numit un nou prim-ministru, in persoana lui Artyom Zdunov.

Explicand aceste actiuni ale procuraturii ruse, purtatorul de cuvant de la Klemlin a explicat ca "orice persoana trebuie sa respecte principiul legalitatii si inevitabilitatea de a fi tras la raspundere penala".

Intrebat daca nu cumva o asemenea actiune a organelor de represiune rusesti ar duce la destabilizarea republicii caucaziene, purtatorul de cuvant a lui Putin a respins ca "incorecte" asemenea afirmatii.

Acesta a explicat ca actiunea organelor procuraturii vizeaza "protectia locuitorilor impotriva coruptiei si imbunatatirea nivelului de trai”, a scris Chris Terhes pe Facebook.