Bucătăria ardelenească din cea de-a șasea ediție „Masterchef”, show-ul de marți seară de la Pro TV, a produs mari bătăi de cap, atât concurenților, cât și juriului. Cum niciunul dintre concurenți nu s-a descurcat foarte bine, jurații au avut ce bombănii.
„Dacă toate farfuriile sunt aşa o să facem piatră la rinichi" le-a spus Florin Dumitrescu concurenţilor care au gătit numai mâncare foarte grasă. „Mă aşteptam să vină cineva cu o idee şi să revoluţionam bucătăria ardelenească, sunt nervos că niciunu dintre voi nu a vrut să iasă din standardele astea rustice, antice care put a batrâneţe", a adăugat chef-ul plin de indignare, chiar dacă el a recunoscut într-un interviu pentru EVZ că nu se omoară după bucătăria românească.
Telespectatorii Masterchef s-au obişnuit deja cu stilul dur al juraţilor Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu.
„Carnea asta de porc grohăie la mine! Dacă mă apropii de farfurie, mă muşcă! Oameni buni, aţi înnebunit toţi?", a spus enervat Cătălin Scărlătescu la vederea unui preparat gătit insuficient. 
Nemulțumit ce concurenți a fost și Sorin Bontea: "Tu ai gustat din papanaşii ăştia? Dacă nu ai gustat de ce trebuie să îi mănânc eu. Ar trebuit să te pun să îi mănânci pe toţi să înveţi şi tu ce înseamnă o cocă nefăcută".
Concluzia i-a aparținut tot chef-ului de la Radisson: „Sunteţi la pământ!".
Înaintea preparatelor ardelenești, prima probă a serii la „MasterChef” a fost Cutia Misterelor, la care concurenții au fost puși să găteasca coquelet: o carne pe care mulți dintre ei nu o mai gătiseră. Câștigătorul celor trei cele mai frumoase farfurii au fost Bogdan Alexandrescu, Sidia Sissoko, cel a cărui mancare a fost descrisă de Chef Sorin drept “o minunăție”, și Mimi Nicolae. Cele mai urâte farfurii au fost ale lui Andreei Moldovan, Magda Nicolae și a lui Alexandru Petricean, poreclit D’Artagnan. La degustări, câștigătorul probei a fost Bogdan Alexandrescu.
La testul eliminatoriu de ghicire a condimentelor și ierburilor aromatice Magda a fost cea care a pierdut șorțul „MasterChef”, și a părăsit competiția de la Pro TV.
Lider detașat de audiență
Pro TV a fost din nou lider detașat de audiență, cu un varf de 18 puncte de rating și 36,5 % cota de piață, atins la 22.08 pe publicul comercial, aproape patru milioane de români urmărind show-ul de la ProTV. „MasterChef” a condus audiența pe toate categoriile de public, în intervalul său de difuzare (20.25-22.30). 13,2 puncte de rating și 29,6 % cotă de piață a obținut Pro Tv în medie, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Pro Tv a condus topul audiențelor și pe publicul din mediul urban cu o audiență medie de 10,9 puncte de rating și 22% cotă de piață. Și la nivelul întregii țări, Pro Tv a fost lider cu o medie de 9,6 puncte de rating și 19,7 % cotă de piață.