Thomas Mair, unicul suspect în cazul asasinatului parlamentarei britanice Jo Cox a fost pus sub acuzația de crimă și urmează să fie adus în fața instenței în cursul zilei de sâmbătă, informează poliția britanică.

Ședința a durat numai 15 minute, timp în care Thomas Mair nu a făcut niciun alt comentariu. Aceatsa este prima sa apariție în public după ce a fost reținut de autorități în Birstal, Yorkshire.

Mair este acuzat de crimă, vătămare corporală gravă și deținerea unei arme de foc și a unui cuțit. Asasinul a fost pus sub arest preventiv și va fi adus luni în fața Tribunalului Old Baley din Londra, scrie Mediafax.

Thomas Mair are 52 de ani și este din Birstall, o localitate din Yorkshire, unde a fost arestat joi, în apropiere de locul în care a ucis-o pe Jo Cox.

"Un bărbat a fost pus sub acuzare pentru omor, vătămare corporală gravă, deţinerea unei arme de foc cu intenţia de a comite o infracţiune şi posesia unei arme ofensive", a spus detectivul Nick Wallen din cadrul poliției West Yorkshire.

Campania pentru referendumului din Marea Britanie privind statutul de membru al Uniunii Europene rămâne suspendată sâmbătă, în semn de respect.

Te-ar putea interesa și: