Asasina lui Gaddafi: Fata de 19 ani care a ucis 11 prizonieri rebeli

Asasina lui Gaddafi: Fata de 19 ani care a ucis 11 prizonieri rebeli

La doar 19 ani are renumele de asasină în slujba colonelului Gaddafi. Şatenă, cu sprâncene frumos conturate, Nisreen Mansour al Forgani este fata care a ucis cu sânge rece 11 rebeli aflaţi în închisoare, dar care acum este ţinută cu cătuşe pe un pat de spital, aşteptând să fie judecată.

Ziarul britanic "Daily Mail" relatează povestea tinerei care recunoaşte fără nicio undă de remuşcare că a împuşcat de la mică distanţă 11 rebeli libieni, la o zi după ce Tripoli a căzut în mâinile insurgenţilor. Este doar una dintre sutele de tinere care au făcut parte din celebra unitate specială, formată numai din femei, a lui Gaddafi.

Nisreen se află acum într-un spital militar din capitală, legată de pat cu cătuşe, păzită zi şi noapte de rebeli. Tânăra susţine că a ajuns să apese pe trăgaci în condiţii de presiune maximă, iar medicii care o tratează înclină să îi dea dreptate. "Le-am spus (rebelilor) ce am făcut şi sunt furioşi. Nu ştiu ce se va întâmpla cu mine de acum", a declarat Nisreen pentru "Daily Mail".

Antrenată ca lunetist

Ne puteți urmări și pe Google News

Cotidianul britanic a încercat să afle cum de a ajuns tânăra care locuia cu mama sa la Tripoli şi lua lecţii de dans să ucidă cu sânge rece 11 oameni.  Nisreen a povestit că familia sa nu era pro-Gaddafi şi că, după divorţul părinţilor ei, a rămas să locuiască cu mama. Tânăra spune că ar fi fost racolată de una dintre amicele mamei sale, Fatma al Dreby, lidera unităţii speciale de femei a miliţiei pro-Gaddafi.

Nisreen era tânără şi drăguţă, având toate calităţile necesare tinerelor care ajungeau în aeastă unitate specială. "Erau aproximativ 1.000 de fete din toată Libia. Eu eram împreună cu o fată pe nume Faten, pe care o ştiam din colegiu", a mărturisit Nisreen. Fetele erau învăţate să folosească armele, iar Nisreen a fost antrenată ca lunetist.

Violate de liderii militari

După izbucnirea revoltelor, unitatea din care făcea parte a fost adusă lângă complexul rezidenţial Al-Azizya, al lui Gaddafi. Tânăra susţine însă că l-a văzut pe colonel doar o dată, când convoiul acestuia a trecut pe lângâ un punct de control. Ea spune că a fost violată de fiul unui lider militar, aceeaşi soartă având majoritatea tinerelor care făceau parte din unitatea specială.

Fata a descris cum a ajuns să tragă în rebeli. Ea a fost adusă într-o clădire din districtul Bosleem din Tripoli, într-o cameră, unde i s-a pus în mână o puşcă AK 47. O femeie în uniformă a păzit-o în permanenţă. "Rebelii prizonieri erau legaţi şi ţinuţi afară, sub un copac. Apoi, unul câte unul erau aduşi în cameră, unde se mai aflau trei voluntari pro Gaddafi. Aceştia mi-au spus că, dacă nu ucid prizonierii, atunci mă vor ucide ei pe mine. Unii dintre rebeli păreau că au fost bătuţi, însă alţii au fost bătuţi chiar în faţa mea. Nu spuneau nimic. Nu îmi amintesc feţele lor... mulţi aveau cam aceeaşi vârstă ca mine", a relatat Nisreen.

Tânăra susţine că nu a vrut să îi împuşte. "Am tras fără să mă uit. Dacă aş fi ezitat, unul dintre soldaţi ar fi apăsat pe trăgaciul propriei arme şi m-ar fi ţinitit. Cred că am ucis 10, poate 11, în trei zile", a mărturisit fata.

Nisreen a scăpat din clădirea unde au fost ucişi rebelii sărind de la o fereastră de la etajul al doilea. Deşi s-a rănit în urma căzăturii, iar apoi a fost lovită de un camion, a reuşit să fugă, după care a fost găsită de nişte "oameni anti-Gaddafi", care au dus-o la o moschee şi uterior la spital.