Evenimentul Zilei > Actualitate > Asalt irakian la granița dintre Serrbia și România. Câte persoane au încercat să treacă, clandestin, frontiera
Asalt irakian la granița dintre Serrbia și România. Câte persoane au încercat să treacă, clandestin, frontiera

Asalt irakian la granița dintre Serrbia și România. Câte persoane au încercat să treacă, clandestin, frontiera

Un număr de 25 de persoane, bărbați, femei și 10 minori, au fost oprite, noaptea trecută la granița de vest a Romțniei. Ei încercau să intre ilegal în țara noastră. Polițiștii de frontier spun că erau cu toții irakieni.

Poliţiştii de frontieră au depistat la  granița cu Serbia un grup mare de cetăţeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în România. Aceștia au forțat frontiera în zona localității Comorâște (Caraș-Severin). Polițiștii de frontier au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, fiind vorba mai exact de 11 bărbaţi, patru femei (sub 36 de ani) şi 10 minori. Niciunul nu avea documente asupra sa. Irakienii au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie. ( Foto: Adrian Pîclișan)