Când curioşii au sărit la geamuri să vadă ce s-a întâmplat, o scenă de groază li se derula în faţa ochilor.
Un bărbat întins la pământ, într-o baltă de sânge, şi un altul care fugea grăbit spre o maşină de teren, având în mână o armă.
Nu-şi plătise datoriile
Criminalul era un cetăţean italian care de mai mulţi ani locuia la Arad, unde avea o fabrică de mobilă.
Aldisio Zappa şi-a executat partenerul de afaceri cu o armă de vânătoare cu ţeava retezată, metodă folosită doar de mafia siciliană. A ţintit spre cap şi a tras, de aproape, două focuri. Aşa ucide mafia sicialiană.
Victima nu a avut nicio şansă. Bărbatul care a fost ucis se numeşte Attila Nemeş şi este patronul firmei Ferati Lemn SRL, cu sediul în Oradea. Societatea a fost pentru mai mulţi ani în reorganizare judiciară, dar, din anul 2011, şi-a reluat activitatea.
Pentru a începe producţia, Nemeş avea nevoie de utilaje şi materie primă şi a apelat la ajutorul lui Zappa dar la alţi oameni de afaceri, cărora a uitat să le mai returneze banii. Asta l-a enervat la culme pe italian, care a decis să îşi facă singur dreptate. Italianul Zappa a plecat de la locul crimei ca şi când nimic nu s-a întâmplat.
Din fericire pentru anchetatori, numărul de înmatriculare al maşinii sale a fost zărit de către un martor care a sunat la poliţie. La percheziţie a fost găsită şi Zappa a recunoscut crima. Nemeş avea doi copii.