Evenimentul Zilei > Social > „Artiştii pentru artişti”, o campanie de suflet
„Artiştii pentru artişti”, o campanie de suflet

„Artiştii pentru artişti”, o campanie de suflet

UNITER – Uniunea Teatrală din România organizează, încă din anul 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate din toată ţara. În fiecare an, punctul culminant al campaniei este reprezentat de un spectacol de strângere de fonduri organizat în data de 27 martie, pentru a marca Ziua Mondială a Teatrului.

În acest an, spectacolul de caritate al Campaniei „Artiştii pentru artişti” este „La lilieci cu Marin Sorescu”, la care au participat artiştii: Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Virgil Ogăşanu, Dorel Vişan, George Mihăiţă, Ion Caramitru, Valentin Mihali, Romaniţa Ionescu şi Tudor Gheorghe. Spectacolul va fi transmis pe TVR Cultural, vineri, la ora 20.30, însoţit de o dezbatere.

Printre obiectivele campaniei se numără ajutorarea financiară a aproximativ 100 de artişti din toată ţara cu situaţii medicale grave şi urgente, precum şi crearea unui cadru de asistenţă socială şi a unui suport moral care să asigure o nouă perspectivă vieţii şi carierei artistice a beneficiarilor. Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” continuă pe parcursul anului 2009 şi se va concretiza în mai multe sesiuni de ajutorare a artiştilor pensionari, mai ales în preajma sărbătorilor creştine.

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este un program al UNITER, realizat în colaborare cu TVR Cultural, Fundaţia Raţiu din Marea Britanie, Fundaţia Raţiu România, Centrul Raţiu pentru Democraţie din Turda. În semn de solidaritate, instituţiile teatrale din România se alătură campaniei, prin programarea unui spectacol din repertoriu, înaintea căruia se transmit publicului informaţii legate de Ziua Mondială a Teatrului şi Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”. Mai multe informaţii pot fi aflate pe site-ul www.uniter.ro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: