Evenimentul ZileiPoliticaArtileria grea a Bruxelles-ului vine la București. Oamenii politici români scoși la tablă!

Artileria grea a Bruxelles-ului vine la București. Oamenii politici români scoși la tablă!

Artileria grea a Bruxelles-ului vine la București. Oamenii politici români scoși la tablă!
O delegaţia Parlamentului European, condusă de preşedintele PE, Antonio Tajani, care vine din Italia, țara iconoclastului Mateo Salvini, omul care înfruntă UE de unul singur, aproape, are întrevederi cu şeful statului, Klaus Iohannis la Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria şi cu preşedinţii Legislativului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament.

 De la ora 11.00 delegaţia Parlamentului European, condusă de Antonio Tajani, va fi primită, miercuri la Palatul Cotroceni, de către Klaus Iohannis, conform agendei oficiale a şefului statului.

De la ora 7.55, preşedintele PE, Antonio Tajani şi secretarul general al Parlamentului European, Klaus Welle, vor fi primit de către premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, pentru o strângere de mâini.

Conform agendei şefului Executivului, de la ora 8.00 va avea loc întrevederea Vioricăi Dăncilă cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, urmând ca de la 8.30 să se desfăşoare reuniunea Conferinţei Preşedinţilor Parlamentului European şi a Guvernului României, tot la sediul Guvernului.

De la ora 10.15 oficialii vor face o fotografia de familie, iar de la 10.30 vor fi declaraţii de presă comune ale premierului Viorica Dăncilă şi ale preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani.

Viorica Dăncilă va oferi şi un prânz de lucru, de la ora 12.15 în onoarea preşedintelui PE, Antonio Tajani.

Întâlnirea de la Palatul Victoria are loc în perspectiva preluării de către România, de la 1 ianuarie 2019, pentru o perioadă de şase luni, a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Nu în ultimul rând, în intervalul orar 14.00-14.30, delegaţia condusă de Antonio Tajani va avea o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, preşedintele Antonio Tajani şi liderii grupurilor politice din Parlamentul European vor participa la o dezbatere intitulată "Tinerii în dialog cu Parlamentul European", care va avea loc între orele 16.30 şi 18.00, la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.


Accesează: