Judecat pentru corupție de către Înalta Curte de Casație și Justiție, senatorul Cătălin Voicu încearcă un artificiu juridic. Și anume, Cătălin Voicu a recunoscut, într-un proces separat, intentat de omul de afaceri Costel Cășuneanu, la Tribunalul București, că a împrumutat de la acesta suma de 250.000 de lei și 200.00 de euro. Adică exact banii pe care DNA susține că senatorul Voicu i-a primit drept mită.
Tribunalul București a decis, astfel, ca suma să-i fie returnată lui Cășuneanu, de către Voicu. Rămâne de văzut dacă vreunul dintre cei doi va ataca soluția la Curtea de Apel București sau dacă afaceristul o va investi cu titlu executoriu.
Altfel, potrivit site-ului mediafax.ro, avocații senatorului Voicu au recunoscut că decizia Tribunalului "s-ar putea adăuga altor probe" depuse la Înalta Curte de Casație și Justiție, "care să probeze apărarea referitoare la aceste împrumuturi frecvente făcute de senator de la omul de afaceri".
Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a ICCJ, este judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie. Aceştia au fost şi ei arestaţi preventiv, dar în 13 aprilie 2010 au fost puşi în libertate.