„Am adus niște cărți. Acolo, dacă le vedeți. Era biblioteca goală când am venit”, a declarat Ludovic Orban într-un interviu pentru RTV. „În rest, nu sunt schimbări deosebite. Nu mi-am adus obiecte. Scaunele, fotoliile cred că sunt cumpărate pe vremea lui Tăriceanu. Am făcut schimbări în funcționarea Guvernului, în funcțiile de conducere a oamenilor și în ritmul de activitate”, a completat premierul.

Ludovic Orban, pasionat de istorie

Mai mult, Ludovic Orban și-a prezentat cărțile pe care le are în bibliotecă. Pe cele mai multe le-a cumpărat de la târgul Gaudeamus, iar altele au fost primite cadou.

„Mi-a făcut cadou ‘Enciclopedia de diplomație’ domnul Dungaciu. Pe celelalte le-am cumprat eu, ‘O istorie a Orientului Mijlociu’ – am citit câteva pasaje, ‘Istoria Balcanilor’, ‘Istoria Basarabiei’ (…) Nu integral, dar citesc. Când am un sfert de oră liber, citesc. Chiar și în timpul zilei, când îmi fac siesta”, a punctat premierul.

Ludovic Orban a vorbit și despre programul de lucru, care începe dis de dimineață și se încheie noaptea târziu.

„Nenormat (n.r. – programul). Sunt destul de matinal. Plec de acasă pe la 7.15-7.30. Încep programul de la 8.00 – 8.30 și plec acasă când se termin. Plec acasă chiar și la 12.00 -1.00 noaptea”, a declarat Orban.