Evenimentul Zilei > Actualitate > ARME PERICULOASE, vândute LA TARABĂ.Ce surprize a avut primarul Piedone atunci când a vizitat TÂRGUL SĂRACILOR
ARME PERICULOASE, vândute LA TARABĂ.Ce surprize a avut primarul Piedone atunci când a vizitat TÂRGUL SĂRACILOR

ARME PERICULOASE, vândute LA TARABĂ.Ce surprize a avut primarul Piedone atunci când a vizitat TÂRGUL SĂRACILOR

O vizită inopinantă a șefilor din Primăria Sector 4, în frunte cu primarul Cristian Popescu - Piedone, efectuată în târgurile săptămânale din acest sector al Capitalei a condus la depistarea unor indivizi care vindeau, fără rețineri, arme albe. Pe lângă bunurile de larg consum pe care oamenii le înstrăinau de nevoie, la tarabe erau afișate pumnale, baionete, macete sau box-uri.

Primăria Sectorului 4 a anunțat că primarul Cristian Popescu -Piedone a coordonat, duminică, o amplă acțiune de control în cadrul târgurilor care funcționează la sfârșit de săptămână pe raza Sectorului 4.

Însoțit de polițiști locali, acesta a verificat dacă obiectele expuse spre vânzare întrunesc condițiile legale specifice. Spre surprinderea edilului, n incinta celui mai mare târg organizat în Sectorul 4, au fost depistate trei persoane care comercializau arme albe – pumnale, baionete, macete, box-uri.

În consecință, primarul sectorului 4 a dispus ridicarea tuturor acestor obiecte și sancționarea respectivilor indivizi cu amenzi totalizând 6.000 de lei.

„Nu avem nimic împotriva organizării acestor târguri, în care, din cauza situației materiale precare, unii ajung să-și vândă sărăcia. Ei reprezintă cazuri sociale, nu un pericol public. În schimb, când vine vorba despre cei care pun, cu bună știință, în vânzare arme albe, atunci avem datoria de a ne sesiza și acționa în consecință. Nu de puține ori, asupra unor tineri teribiliști, participând la conflictele izbucnite în stradă, polițiștii locali ai Sectorului 4 au găsit astfel de arme. Încercăm să prevenim producerea unor incidente neplăcute, acționând pentru siguranța cetățenilor și protejarea integrității fizice a acestora.", a precizat Cristian Popescu -Piedone, Primarul Sectorului 4.