La Târgul ITSEC, Raytheon, unul dintre cei mai mari contractori din domeniul Apărării, firmă care produce de la rachete de croazieră până la sisteme de apărare aeriană, a scos pe piață Synthetic Training Environment Soldier Trainer Virtual. Tehnica în care se folosește realitatea virtuală pentru a antrena trupele militare.

STE sau mediul de instruire sintetică, va oferi capabilități imersive și intuitive care țin pasul cu un mediu operațional în schimbare, notează defence-blog.com.

Noul simulator virtual este conceput pentru a antrena infanteria și folosește cele mai noi progrese tehnologice oferind o instruire extrem de eficientă, indiferent de mediu și locație.

„Tehnologia Raytheon ajută specialiștii din întreaga lume să se pregătească pentru cele mai importante misiuni militare”, afirmă Bob Williams, vicepreședinte al Global Training Solutions la Raytheon Intelligence, Information and Services. „Amestecăm înțelegerea antrenamentului cu tehnologiile emergente – realitate augmentată, realitate virtuală, inteligență artificială, cybersecuritate – pentru a conecta și asigura pregătirea militară mai bine ca niciodată”.

Viziunea pentru antrenamentul US Army este de a crea un mediu sintetic comun pentru ca soldații să se antreneze din orice parte a lumii.