"Având în vedere că poziţiile militarilor ucraineni continuă să fie atacate, nu poate exista încă nicio discuţie cu privire la retragerea armamentului", a spus ncă nicio discuţie cu privire la retragerea armamentului', a spus la rândul său purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei ucrainene, Vladislav Seleznev, într-un mesaj televizat, potrivit Agerpres.

Conflictul în estul Ucrainei continuă în ciuda armistiţiului semnat la Minsk, care a intrat în vigoare în noapte de 14 spre 15 februarie.  

Violenţele s-au redus în mod semnificativ în ultimele zile, însă rebelii au atacat de două ori trupele guvernamentale în cursul nopţii, a afirmat purtătorul de cuvânt al forţelor de la Kiev, Anatoli Stelmah.

Ucraina a celebrat ieri un an de la înlăturarea de la putere a preşedintelui Petro Poroşenko, organizând marşuri ale demnităţii în mai multe oraşe. În Harkov, oraş situat în estul ţării, evenimentul a fost marcat de o tragedie. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei explozii pe care poliţia ucraineană a catalogat-o drept atentat terorist.