Prestigiosul cor al Armatei Roșii va susține două spectacole, unul la București și unul la Cluj, spre finalul lunii septembrie
Un general și 350 de „soldați” ruși vor veni în România să cucerească inimile celor care iubesc muzica, baletul rus, spectacolul total. Îmbrăcați în uniformele militare, cu piepturile pline de medalii, te aștepți să scoată baioneta și să sară la atac.
Un spectacol complet
Când muzica începe să curgă, vocile lor sunt atât de puternice de pot întrece tunetul. Cântă, însă, și melodii de dragoste, lucru greu de imaginat pentru voci atât de puternice, iar pe scenă, dansatorii își dovedesc măestria, înveșmântați în costumele populare rusești.
Au nemăsurată forță și fragilitate, dar mai ales bucuria de a fi acolo și de a dărui publicului tot ce este mai bun în ei: muzica, spectacolul. Acești oameni- fenomen vor fi prezenți la Cluj, pe 21 septembrie, iar la București, pe 22 și 23 septembrie, când, de la ora 20.00, la Sala Palatului, spectatorii vor intra într-un basm rusesc.
Un „batalion” format din 350 de oameni
Corul, condus de Generalul Viktor Eliseev, are peste 350 de membri, printre care se numără soliști, dansatori, muzicieni, coregrafi și dirijori. Soliștii sunt mai prestigioși decât cei de operă, examenul de admitere în cor fiind mai riguros.
FOTO: În afară de soliști, ansamblul are și un corp de dansatori
În Corul Armatei Roșii sunt 227 de bărbați și 23 de femei: 20 de dansatoare, două interprete și o singură solistă, Natalia Kurganskaya.
Atunci când se află în turneu, Corul Armatei Roșii, Orchestra și Baletul numără 120 de oameni. Forța artei lor s-a văzut de curând, în turneul din Franța, atunci când, la finalul unei arii din musicalul „Notre Dame de Paris”, francezii prezenți în sală își ștergeau lacrimile. Pentru spectacolele din România, prețul unui bilet variază între 65 și 300 de lei.
FOTO: 20 de dansatoare fac show pe scenă
250 de spectacole pe an
Sub conducerea generalului- dirijor Viktor Eliseev, Corul Armatei Roșii susține peste 250 de spectacole pe an. The MVD Academic Ensemble, a.k.a The Red Army Choir, a luat ființă în 1939. Doar The Alexandrov și MVD Ensemble au fost ridicate la rang de Academie. Generalul Viktor Eliseev este dirijorul „batalionului” din 1974 și a susținut show-uri în peste 50 de țări, alături de Corul Armatei Roșii (care este marcă înregistrată în 32 de țări). Ansamblul deține o școală, ale cărei cursuri sunt frecventate de 400 de studenți. Aceștia se pregătesc pentru a deveni muzicieni și dansatori. Corul Armatei Roșii își are sediul în inima Moscovei, în centrul istoric, lângă Piața Roșie, în apropierea Teatrului Balșoi. Sediul Academia este într-o clădire imensă, unde există o sală de repetiții, un teatru privat, precum și studiouri de înregistrări video-audio. În clădire se află și birourile administrative, precum și biroul generalului Viktor Eliseev.