Evenimentul ZileiActualitateArmata de Nord a Statelor Unite ale Americii se pregătește pentru o pandamie de coronavirus

Armata de Nord a Statelor Unite ale Americii se pregătește pentru o pandamie de coronavirus

Armata de Nord a Statelor Unite ale Americii se pregătește pentru o pandamie de coronavirus
Comandamentul de Nord al Statelor Unite execută planuri de pregătire pentru o potențială pandemie a noului coronavirus - COVID19 - , în urma mesajelor transmise în această săptămână de Forțele Navale americane, anunță „Military Times”.

Un ordin executiv emis de Statul Major și aprobat se secretarul Apărării, Mark Esper, în această lună, a fost aplicat Comandamentului de Nord al Statelor Unite în vederea inițierii planului de pandemie pentru cadrele militare care au călătorit în ultima perioadă în China.

Comandanții americani din Nord trebuie să fie pregătiți în vederea focarelor răspândite. Mesajele emise fac referire la un ordin executiv care direcționează Comandamentul de Nord al SUA pentru implementarea planului de campanie globală în privința bolilor infecțioase 3551-13.

„Planificarea nu indică o probabilitate mai mare de dezvoltare a unui eveniment. În calitate de profesioniști militari, planificarea pentru o serie de situații de urgență este ceva ce se datorează poporului american.

Ne coordonăm cu alte comenzi de luptă pentru a evalua impacturile potențiale în caz de pandemie și ne asigurăm că militarii americani sunt pregătiți să răspundă la nevoie.

Profesia militară încurajează o cultură a planificării, iar faptul că noi coordonăm eforturile de planificare în cadrul comenzilor de luptă geografice este în concordanță cu modul în care ne pregătim să răspundem, dacă este indicat”, a declarat Mike Hatfiel, locotenent-comandat al Forțelor Navale ale Statelor Unite. Până acum, 13 cazuri de infectare cu coronavirus au avut loc în Armata americană.


Accesează: