Armata americană a salvat 13 iranieni din mâinile piraţilor somalezi

Armata americană a salvat 13 iranieni din mâinile piraţilor somalezi

Marina militară americană a salvat 13 iranieni care fuseseră luaţi ostatici de piraţi în Marea Arabiei, a anunţat astăzi Pentagonul.

"Iranienii, împreună cu ambarcaţiunea, au fost eliberaţi şi acum se află în drum spre casă", a afirmat căpitanul John Kirby, purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de Reuters.

El a mai precizat că forţele navale americane au capturat 15 piraţi, despre care se crede că sunt de origine somaleză. Aceştia sunt deţinuţi pe portavionul USS John C.Stennis.

Este vorba de acelaşi portavion care a traversat săptămâna trecută strâmtoarea Ormuz pentru a ajunge în Marea Oman, în timp ce marina iraniană efectua manevre navale în regiune, atrăgând protestele Iranului.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vă recomand ca portavionul american care a traversat Strâmtoarea Ormuz şi se află în Marea Oman să nu mai revină în Golf", a declarat comandantul armatei iraniene, Attaolah Salehi, adăugând că "Republica Islamică Iran nu are intenţia să-şi repete avertismentul", conform AFP.

"Iranul nu-şi va reitera avertismentul... portavionul inamic a venit în Strâmtoarea Ormuz în contextul exerciţiilor noastre militare. Vă recomand şi insist ca portavionul american să nu se mai întoarcă în Golf", a subliniat Salehi, ameninţând cu măsuri de retorsiune în caz contrar, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Marina iraniană a efectuat în decurs de zece zile manevre navale în regiunea Strâmtorii Ormuz, un canal strategic pe unde tranzitează circa 35% din traficul petrolier maritim mondial.