Un al doilea tur de scrutin este prevăzut pentru 16 şi 17 iunie 2012, a indicat preşedintele comisiei Farouk Soltan, într-o conferinţă de presă la Cairo.

Egiptenii din diaspora vor putea vota în perioada 11-17 mai, iar numele viitorului şef de stat va fi anunţat la 21 iunie, conform aceleiaşi surse.

Armata, care a preluat conducerea ţării după demisia forţată a lui Hosni Mubarak, la 11 februarie 2011, a promis că va preda puterea unui cabinet civil după alegerea unui nou preşedinte al ţării, înainte de 30 iunie.

Depunerea candidaturilor va începe pe 10 martie, însă mai multe personalităţi şi-au anunţat în ultimele luni intenţia de a concura: Amr Moussa, fost ministru de externe şi ex-secretar general al Ligii Arabe, Ahmad Shafic, fost general de aviaţie numit prim-ministru cu câteva zile înaintea demisiei lui Mubarak.

În ultima perioadă, Consiliul Suprem al Forţelor Armate egiptene se confruntă cu vehemente proteste de stradă prin care populația cere transferul de prerogative unei puteri civile.