Evenimentul Zilei > Actualitate > ARMAMENTUL folosit de SUA AJUNGE în România. Rachete de ULTIMĂ GENERAȚIE, în MIJLOCUL „celor mai mari PROVOCĂRI din 1989 încoace”
ARMAMENTUL folosit de SUA AJUNGE în România. Rachete de ULTIMĂ GENERAȚIE, în MIJLOCUL „celor mai mari PROVOCĂRI din 1989 încoace”

ARMAMENTUL folosit de SUA AJUNGE în România. Rachete de ULTIMĂ GENERAȚIE, în MIJLOCUL „celor mai mari PROVOCĂRI din 1989 încoace”

Compania Raytheon, cu sediul în SUA, s-a angajat să livreze României cel mai nou sistem de apărare cu rachete Patriot, cele folosite și de armata americană.. În același timp, experții din țara noastră vor putea să contribuie la optimizarea sistemului și la modernizarea acestuia în viitorul apropiat, conform reprezentantului Raytheon, Mike Ellison.

Anunțul a fost făcut de reprezentantul întreprinderii din SUA, miercuri, la București, în cadrul conferinței organizate de Black Sea Defence and Aerospace (BSDA). La această întâlnire au fost prezenți și ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, dar și ambasadorul american în Capitală, Hans Klemm.

 

Raytheon este compania care produce faimoasele rachete Patriot, inclusiv cel mai nou sistem de apărare aeriană și anti-rachetă, cu componente noi, adăugate în 2017, pe care armata americană s-a angajat să le folosească până în 2048, cel puțin, conform agenției ACT Media.

Compania a trimis companiei Aerostar Bacău o cerere de ofertă, cerând mai multe detalii despre piesele din radarul Patriot care ar putea fi produse în țara noastră.

Achiziția unui sistem de apărare Patriot a făcut ca România să intre în Parteneriatul patriot, permițând României să participe, alături de alte 14 delegații naționale la o întâlnire cu caracter important care va avea loc în SUA. Specialiștii români vor avea ocazia să lucreze alături de experții internaționali pe problema apărării aeriene la optimizarea sistemului Patriot.

„Europa se confruntă, în prezent, în domeniul securităţii, cu cele mai mari provocări de la căderea Zidului Berlinului, în 1989”, a mai spus Ellison.