“Am sugerat o serie întreagă de măsuri. Personal, i-am făcut o sugestie șefei Băncii Centrale, doamna Elvira Nabiullina…” Așa-numitele ‘monede stabile’ sunt crypto-monede susținute de valori materiale, în special de aur. Cu alte cuvinte, plățile anonime reprezintă una dintre căile posibile de soluționare a problemelor existente”, a explicat  Gutenev, referindu-se la dificultățile cu care se confruntă Rusia în tranzacțiile sale de arme, din cauza sancțiunilor impuse țării sale.
Acesta a adăugat că există noi condiții care reglementează tranzacțiile cu arme. “Este greu să ne referim la vreo nouă condiție de concurență, deoarece, bineînțeles, acesta nu este un mediu concurențial, existând însă o presiune puternică din cauza sancțiunilor. De exemplu, înainte aveam câteva puncte de referință conform cărora se putea spune că a fost îndeplinit un contract, dar avem acum cazuri în care, de luni de zile, armele și echipamentele comandate sunt livrate, dar nu sunt plătite, tranzacțiile fiind foarte dificil de realizat” a declarat deputatul rus.
Consiliul de experți în domeniul cooperării militare și tehnologice, parte a comisiei Dumei de Stat privind sprijinul juridic pentru dezvoltarea organizațiilor din industria de apărare, a fost înființat în primăvara anului 2019. Obiectivul Consiliului este de a formula cerințele tehnice de dezvoltare în domeniul producției și diversificării industriei de apărare, precum și de a promova produsele rusești, inclusiv pe piața civilă.