Evenimentul Zilei > Actualitate > Arma TERIBILĂ care ÎNGROZEŞTE Rusia. Cum arată cel mai noi şi DEVASTATOR SUBMARIN american | VIDEO şi FOTO
Arma TERIBILĂ care ÎNGROZEŞTE Rusia. Cum arată cel mai noi şi DEVASTATOR SUBMARIN american | VIDEO şi FOTO

Arma TERIBILĂ care ÎNGROZEŞTE Rusia. Cum arată cel mai noi şi DEVASTATOR SUBMARIN american | VIDEO şi FOTO

Marina americană a anunţat lansarea la apă, sâmbătă, a celui mai nou sumbarin nuclear din dotarea Forţelor Navale ale SUA.

  5 arme TERIBILE ale SUA care ar face Rusia PRAF ŞI PULBERE. Cum arată BESTIILE care ÎNGROZESC Moscova | GALERIE FOTOConform CNN şi Washington Post, sumbarinul USS John Warner a fost lansat la apă sâmbătă, la baza Norfolk, din statul Virginia, şi face parte din clasa submarinelor Virginia, care au ajuns, deja, la cea de-a treia generaţie.

 

Sumbarinul cântăreşte 7.800 de tone, o lungime de 103 metri şi un echipaj de 135 de oameni.

 

USS John Warner are, însă, o calitate teribilă: este aproape nedetectabil de către eventualele echipamente inamice.

Costul de producţie al submarinului s-a ridicat la suma de două miliarde de dolari, însă specialiştii militari consideră că cea mai distrugătoare armă din lume merită fiecare ban.

Noul sumbarin este dotat cu 12 rachete de croazieră Tomahawk, poate lansa torpile, dar şi UUV (vehicule fără pilot, care se deplasează sub apă). Totodată, submarinul poate transporta şi trimite în misiune scafandri din trupele speciale, fără să se ridice la suprafaţă.

Spre deosebire de submarinele clasice, USS John Warner nu mai este dotat cu periscop, ci cu o serie de camere video foarte eficiente atât pe timp de zi, cât şi de noapte.

Mai mult decât atât, echipajul îşi poate produce independent apa potabilă şi oxigenul, prin descompunerea apei de mare.


  Descoperire TERIBILĂ pe fundul unui lac din SUA. Ce MONSTRU UCIGAŞ a zăcut acolo timp de 70 de ani | GALERIE FOTO