Evenimentul Zilei > Social > Arhiva EVZ. Cum i-au fost furați senatorului Vasile Văcaru 400.000 de lei, bani economisiți de soacră-sa!
Arhiva EVZ. Cum i-au fost furați senatorului Vasile Văcaru 400.000 de lei, bani economisiți de soacră-sa!

Arhiva EVZ. Cum i-au fost furați senatorului Vasile Văcaru 400.000 de lei, bani economisiți de soacră-sa!

Miercuri, 10 februarie 1993, „Evenimentul zilei” prezenta, în deschiderea sa, o știre în exclusivitate prin care cititorii noștri erau informați că Vasile Văcaru, senator FDSN de Gorj (n.r. – actualul PSD), a fost călcat de o bandă de hoți.

Astfel, tâlharii spărseseră sediul FDSN Gorj de unde, dintr- un sertar din biroul senatorului, au sustras suma de 400.000 de lei, adică circa 35.000 de lei în banii de astăzi. Vasile Văcaru i-a declarat reporterului EVZ că banii reprezentau o parte din datoriile sale către o bancă, de unde luase un împrumut de 1,5 milioane de lei ca să-și construiască o casă. Dezolarea fostului senator Vasile Văcaru a fost cu atât mai mare cu cât suma respectivă era economisită, bănuț cu bănuț, de soacră-sa.

INFO

Vasile Văcaru a fost unul dintre fondatorii Frontului Salvării Naționale, în decembrie 1990. El a fost senator de Gorj și Mehedinți între anii 1990 și 2000, fiind ales pe listele FDSN. Văcaru era cunoscut ca un apropiat al lui Ion Iliescu. În 2001 a decedat, la vârsta de 55 de ani.

CV

Autorul articolului, Dan Andronic, era în 1993 redactor la secția Politic a „Bulinei roșii”. Ulterior, a devenit redactor șefadjunct al EVZ și a avut carieră în consultanță politică. În prezent este directorul și patronul „Evenimentului zilei”

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: