Întrunirea a fost organizată la împlinirea unui secol de când Regele Ferdinand și Regina Maria au vizitat Munții Apuseni. 

Arhiepiscopul Irineu s-a adresat celor prezenți în cadrul conferinței ”Apusenii și moții la Centenar Regal”, consemnează Agerpres.

Vorbitorul s-a referit la vremurile de azi și la felul în care se comportă societatea românească. Nu în ultimul rând, la valorile spre care trebuie să ne întoarcem. 

"Fără aceste două valori, Dumnezeu şi Patria, nu sunt şanse reale de redresare morală şi de progres economic. 

De la Regele Ferdinand şi Regina Maria învăţăm că, pentru edificarea materială şi spirituală a ţării noastre, se impune să dăm dovadă de credinţă în Dumnezeu, de iubire faţă de Neam şi de munca creatoare. 

Dacă vrem belşug şi o reaşezare a lucrurilor, nu trebuie neglijată schimbarea în bine a oamenilor, pentru că e prea multă răutate în societatea actuală. 

Iar pentru a ieşi din ceaţa în care ne aflăm, noi, românii, trebuie să fim fideli legii strămoşeşti, iar conducătorii noştri politici trebuie să aibă un caracter nobil, încât fiecare dintre ei să poată mărturisi, dimpreună cu 'Craiul Munţilor', Avram Iancu, 'unicul dor al vieţii mele este să îmi văd naţiunea fericită'", a conchis înaltul ierarh ortodox.

 

 

Te-ar putea interesa și: