Evenimentul Zilei > International > Arestat după ce a amenințat că va comite un atac armat în campus. ”Sper să ajung pe prima pagină a ziarelor”
Arestat după ce a amenințat că va comite un atac armat în campus. ”Sper să ajung pe prima pagină a ziarelor”

Arestat după ce a amenințat că va comite un atac armat în campus. ”Sper să ajung pe prima pagină a ziarelor”

Un student de la Universitatea din Maryland, de lângă Washington, a fost pus sub observaţie psihiatrică, după ce a ameninţat pe internet că va comite un atac armat în campusul universităţii.

Alexander Song, în vârstă de 19 ani, student la Universitatea College Park din Maryland, a fost arestat ieri, nefiind înarmat în momentul reţinerii, a anunțat serviciul de securitate al universităţii.
Autorul mesajelor declara pe internet ”mâine voi deschide focul în campus”, ”sper că voi omorî atât de mulți oameni ca această ştire să ajungă pe pagina întâi a ziarelor naţionale” şi ”să nu fiţi acolo mâine la ora 13.30” – se arată în comunicatul serviciului de securitate.

Poliţia şi serviciile de securitate au luat ”foarte în serios ameninţarea” şi ”au lucrat toată noaptea pentru a-l identifica şi reţine pe Song. Ulterior, poliţiştii ‘”-au dat seama că este nevoie de un examen psihiatric”, iar tânărul a fost dus la un spital din vecinătate.

Alexander Song a fost deocamdată inculpat pentru tulburarea ordinii publice şi riscă până la 6 luni închisoare şi 2500 de dolari amendă, iar accesul în campus i-a fost interzis.
Instituţiile de învăţământ din SUA sunt extrem de vigilente după seria de atacuri armate din ultimii ani. La finele lui februarie, un adolescent de 17 ani şi-a ucis trei colegi după ce a deschis focul într-un liceu din Ohio. La 16 aprilie 2007, 32 de studenţi şi un profesor – prof. Liviu Librescu, născut în România – au fost omorâţi de un student de 23 de ani de la Universitatea Virginia Tech, cel mai mare astfel de masacru comis într-o universitate din SUA.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News